NFL: csontfagyasztó hideg lesz a karácsonyi forduló meccsein

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.23. 10:56
null
Rettenetesen hideg lesz nyolc hétvégi NFL-mérkőzésen is (Fotó: Getty Images)
Az előrejelzések szerint nyolc mérkőzést is –6 Celsius-fok alatti hidegben fognak megrendezni a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 16. fordulójában, karácsonykor. Mivel csupán három kör maradt hátra az alapszakaszból, a rájátszásba jutásért való küzdelmet is befolyásolhatják a szélsőséges körülmények.

 

2000 óta a „legdermesztőbb” fordulót rendezik az NFL-ben az idei évad karácsonyi játéknapjain. Az Amerika területein végigsöprő szélviharok és a tél beköszönte nagy mértékben befolyásolhatják a mérkőzések alakulását.

Általánosságban elfogadott az, hogy hidegben nagyon nehezen mozognak a játékosok, az ütközések sokkal jobban fájnak, ezért a futójáték felértékelődik (hatékonysága megnő), valamint a rúgók és a punterek szinte „kőnek” érzékelik a labdát, ezért a speciális egységek szerepe és a mérkőzéseken esett pontok száma is lecsökkenhet.

Hét mérkőzést rendeznek fagypont alatti hőmérséklet közepette szombaton, ami a legtöbb egy adott napon az NFL-ben az elmúlt 21 évben. Az egész fordulót nézve nyolc ilyen összecsapás lesz, ami szintén rekordnak számít 2000-től számítva.

Ezeken a találkozókon a fagypont alatti hőmérséklet mellett legalább 16 km/h-s szél is süvít majd, ez is a legtöbb ebben a millenniumban.

Tizenöt mérkőzést rendeztek az említett időpont óta, ahol a hőmérséklet nulla Celsius-fok alatt volt és legalább 24 km/h-s szél tombolt az adott mérkőzésen, ezeken az összecsapásokon átlagosan 37.9 pont született. Idén csak a Denver Broncos mérkőzésein születik átlagban 37.9-nél kevesebb pont (33.6).

Csontdermesztő mérkőzések az NFL 16. fordulójában
Mérkőzés Hőmérséklet (fok)Hőérzet (fok)
Szél (km/óra)
Chicago Bears–Buffalo Bills
–14–25 35
Cleveland Browns–New Orleans Saints
–13–25
42
Tennessee Titans–Houston Texans
–10–17 18
New England Patriots–Cincinnati Bengals –13–21
21
Carolina Panthers–Detroit Lions
–8 –15
21
Baltimore Ravens–Atlanta Falcons–10–18
24
Pittsburgh Steelers–Las Vegas Raiders
–11
–1924
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik