NBA: miért dobta Steph Curry a Nike-t? Zseniális sztorija van!

Vágólapra másolva!
2016.03.26. 15:11
Stephen Curryt 2009-ben a draft első körének hetedik helyén választotta ki a Golden State Warrirors. Akkor talán még senki sem sejtette, mekkora sztár lesz a fiatal irányító. Többek közt a világ egyik legnagyobb sportszergyártója sem…

A draft után Curry négy éven keresztül a Nike cipőiben játszott, majd 2013-ban, pont a nagy berobbanása idején váltott az Under Armour márkára, amit akkoriban az Egyesült Államokban kevesen ismertek – jó példa erre, hogy akkoriban a kosárcipők piacán 0.35 százalékos részesedésük volt.akkoriban a kosárcipők piacán 0.35 százalékos részesedésük volt.

Volt már ilyen, sokan meglepődtek a márkaváltás hallatán, de igazából senki sem tulajdonított túl nagy jelentőséget ennek.

Ha nem hibázik a Nike… (Fotó: nba.com)
Ha nem hibázik a Nike… (Fotó: nba.com)

Egészen mostanáig, mikor is Curry az NBA történetének egyik legnagyobb klasszisává nőtte ki magát, és megtudtuk a váltás körülményeit.

„Mikor alá kellett volna írni az új szerződést, eljött hozzánk a Nike egyik képviselője, aki még a nevét sem tudta a fiamnak. Folyamatosan Stephon Currynek hívta… Ezen már meg sem lepődtem, amikor azonban előkerült egy PowerPoint-prezentáció, amelyen elfelejtették kicserélni a neveket, és még Kevin Durantnek szólt, az már lehangolt. Ezek után nem is figyeltem arra, mit mond…” mesélte az ESPN-nek a Golden State sztárjának édesapja, Dell Curry.

A klasszis irányító ezt követően kislánya, Riley segítségét kérte a döntés meghozatalában, aki az Adidas és a Nike cipőjétől sem volt elájulva, az Under Armour tervébe viszont azonnal beleszeretett.

Ezután pedig nem maradt kérdés…

Végül Riley döntött(Fotó: espn.com)
Végül Riley döntött(Fotó: espn.com)

Az amerikai „kiscégnek” állítólag 14 milliárd dollárt hozott azóta a szerződés, és 350 százalékkal nőtt a piaci részesedése, a Curry nevével fémjelzett lábbeli minden idők második legjobban fogyó kosárcipője lett.

A „Curry One” (Fotó: forbes.com)
A „Curry One” (Fotó: forbes.com)

Az első Michael Jordan cipője…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik