NHL: négygólos hátrányból nyert az Anaheim a Winnipeg ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.01. 07:29
null
Már 49 győzelemnél jár a szezonban az Anaheim, de kevés volt annyira emlékezetes, mint a Jets elleni (Fotó: Action Images)
Bár a második harmad közepén 4–0-s hátrányban volt az Anaheim Ducks a Winnipeg Jets elleni mérkőzésen az észak-amerikai jégkorongbajnokságban, a folytatásban egyenlíteni tudott, majd hosszabbítás után megnyerte az összecsapást.

 

A második harmad közepén aligha volt anaheimi drukker, aki arra gondolt, hogy már a Jets elleni mérkőzés után meglesz a csapat 106. pontja az aktuális alapszakaszban, ami nem csoda, hiszen a Ducks még sohasem állt fel története során ekkora hátrányból. Ezúttal azonban sikerült.

A második harmad végén Nick Bonino szépített, majd a harmadik elején Ryan Getzlaf emberelőnyből vitte közelebb a Kacsákat, és ez lendületet adott a hazaiaknak, akik Hampus Lindholm révén gyorsan megszerezték harmadik góljukat is. Majd 23 másodperccel a vége előtt – miután az újonc kapus, Frederik Andersen helyére is támadót küldött be Bruce Boudreau – meglett az egyenlítés: Getzlaf és Kyle Palmieri előkészítése után Corey Perry bevette a kaput.

A hosszabbításban már az Anaheimnél volt a lélektani előny, és pillanatok alatt élni is tudott vele: Stéphane Robidas mindössze 16 másodperc után gólt szerzett. A győzelem azért is édes lehet a Ducksnak, mert 49. alapszakaszbeli győzelmével franchise-rekordot ért el – Anaheimben tehát bizakodva várják a rájátszást.

A New Jersey Devils az élete első tripláját jegyző Travis Zajac vezetésével győzte le 6–3-ra a Florida Pantherst. Zajachoz hasonlóan Jaromír Jágr is négy ponttal zárta az estét: gólja mellett három asszisztot is osztott. Ha szerényen, de továbbra is élnek az Ottawa Senators playoffreményei, miután a kanadai csapatnak győzelmet ért Ales Hemsky szétlövésben bevitt találata a Carolina Hurricanes ellen. A Los Angeles Kings ellen idegenben 3–2-re nyerő Minnesota Wild sorozatban harmadszor nyert, egyben véget vetett ellenfele hatos sikerszériájának.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–
Florida Panthers 6–3
Ottawa Senators–Carolina Hurricanes 2–1 – szétlövés után
Anaheim Ducks–Winnipeg Jets 5–4 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Minnesota Wild 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik