NHL: Sharks-siker a címvédőnél, Malkin- és Neal-dupla a Jetsnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 07:14
null
Jevgenyij Malkin remek formában tért vissza sérüléséből (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a keleti listavezető Pittsburgh Penguins 6–5-re győzött a Winnipeg Jets ellen: a Pingvineknél Jevgenyij Malkin és James Neal is 2+1-es mutatóval zárt.

 

Malkin sérülése miatt kilencmeccses kihagyás után tért vissza, és rögtön főszerepet vállalt az összecsapáson. A Pens a meccs elején kétgólos hátrányból állt fel, ám az utolsó harmadban újra futnia kellett az eredmény után, Malkin és Marr Niskanen találatával viszont az utolsó húsz percben sikerült a fordítás. A vendégeknél Evander Kane is három ponttal (2+1) zárta a meccset.

Nyugaton az Anaheim Ducks izgalmas meccsen nyert otthon a Vancouver Canucks ellen: a kanadai csapat két előnygóllal 2–0-ra vezetett az első harmad után, a kaliforniaiak azonban talpra álltak. Kevin Bieksa ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, a hazaiakban azonban volt tartás, másfél perccel a rendes játékidő vége előtt Nick Bonino talált be, majd a hosszabbítás vége előtt 1.3 másodperccel Corey Perry előnyből a győztes gólt is megszerezte.

Az Anaheim így jelenleg vezet Nyugaton, miután a címvédő Chicago Blackhawks szétlövés után kikapott otthon, a United Centerben a San Jose Sharkstól. A kapusok remekeltek a meccsen, a hazaiaknál Corey Crawford 40, a vendégeknél Alex Stalock 33 lövést hatástalanított, a szétlövésben előbbi azonban Logan Couture és Joe Pavelski próbálkozásával szemben is tehetetlennek bizonyult.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Winnipeg Jets 6–5
Carolina Hurricanes–Nashville Predators 2–1
Chicago Blackhawks–San Jose Sharks 2–3 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Tampa Bay Lightning 5–3
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 4–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik