A Calgary lenullázta a Montrealt a klasszikuson

Vágólapra másolva!
2011.02.21. 10:54
null
Miikka Kiprusoffnak járt a dicséret: hibátlanul ténykedett kapuja előtt (fotók: Action Images)
A Calgary Flames a hibátlanul védő Miikka Kiprusoff vezetésével 4–0-ra legyőzte a Montreal Canadienst az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) szezonbeli második nyitott pályás mérkőzésén. A keleti éllovas Philadelphia Flyers 4–2-re nyert a New York Rangers vendégeként, szétlövésben győzött a címvédő Chicago Blackhawks és a Detroit Red Wings is.

A Calgary játékosait nem nagyon zavarta meg a nyitott pályás, klasszikus mérkőzés körüli körítés, a 41 022 fizető néző által a helyszínen és milliók által a tévében figyelemmel követett mérkőzésen azonban ismét remekül játszottak, folytatták kiváló sorozatukat, és 4–0-ra elpáholták a Montrealt.

Pedig nem lehet azt mondani, hogy a Canadiens csekély ellenállást fejtett ki, hiszen keletiek harminckilencszer próbálták meg bevenni Miikka Kiprusoff hálóját – kettővel többször, mint a hazaiak Carey Price-ét –, ám ebből harminckilencszer sikertelenül jártak. Kiprusoff bizonyára örült neki, hogy a mínusz kilenc fokos hidegben is melegen tartják, ám egyszer sem könyörült a riválison, tapadt hozzá a korong, mint festék a papírra, s ezzel a modern kori nyitott pályás meccsek első shutoutjával büszkélkedhet.

Calgary-öröm, montreali döbbenet
Calgary-öröm, montreali döbbenet

A Lángok győzelmének másik fő letéteményese René Bourque volt, aki az első és a második harmadban is betalált, előbb előnyből közelről pofozott a hálóba, majd egy ziccert vitt remekül végig. A két találat között Anton Babcsuk is betalált hátrányból, míg a záró játékrészben Alex Tanguay tette fölényessé a Calgary sikerét.

A Flames hétről hétre kúszik fel a tabellán, immár hatodik a Nyugati konferenciában, miután legutóbbi 14 mérkőzésén 11–1–2-es mérleget produkált.

Jó formában van a Detroit Red Wings is, amely sorozatban ötödik győzelmét húzta be, a Minnesota Wild elleni siker különösen Todd Bertuzzi számára lesz emlékezetes, a csatár karrierje 1000. mérkőzésén gólt szerzett a szétlövésben.

A Chicago szintén szétlövésben nyert otthon a Pittsburgh ellen, a keleti éllovas Philadelphia a New York Rangers, a Washington a Buffalo szurkolóit szomorította.

CALGARY FLAMES–MONTREAL CANADIENS 4–0
NHL
125. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Washington Capitals 1–2
New York Rangers–Philadelphia Flyers 2–4
Minnesota Wild–Detroit Red Wings 1–2 – szétlövés után
Chicago Blackhawks–Pittsburgh Penguins 3–2 – szétlövés után
Calgary Flames–Montreal Canadiens 4–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik