Átok ül a Pingvineken, ha a Bruins látogat hozzájuk

Vágólapra másolva!
2011.01.11. 08:23
null
A torontói Phil Kessel (fehérben balra) és Tyler Bozak a Kings kapuját ostomolja (Fotó: Action Images)
Megismételte novemberi bravúrját a Boston Bruins az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Bocsok újra az utolsó harmadban fordítva gyűrték le a Pittsburgh Penguinst, ráadásul idegenben. Kikapott a Detroit, jó passzban van a Phoenix, sorozatban harmadszor nyert a Toronto.

Sokáig úgy tűnt, a Pittsburghnek a sérült Sidney Crosby nélkül sem okoz gondot a Boston Bruins legyőzése. A gól nélküli első harmadot követően Michael Rupp és Kris Letang góljával kényelmes előnybe került a Penguins, és úgy nézett ki, be is húzza a 27. strigulát a szépen telő győzelmi rovatba. Aztán beindult a förgeteg.

Zdeno Chára emberelőnyből ütötte a szépítő gólt (16:37), és alig kezdődött újra a játék, Brad Marchand  máris kiegyenlített (16:49). Az utolsó percben jártak a csapatok, amikor Mark Recchi pályafutása 200. emberelőnyös góljával már a vendégeknek szerzett vezetést (19:10), majd hogy kerek legyen a történet, Gregory Campbell jegyzett még egy üres kapus gólt is (19:52).  

Az élet ismételte önmagát, hiszen novemberben is kétgólos hátrányból nyert a Bruins Pittsburghben, akkor 2–4-ről fordított 7–4-re az utolsó játékrészben. A Bostonnak sem megy persze mindig a végjátékban, szombaton a Montreal ellen az ő játékosainak kezéből csusszant ki kétgólos előny... A Pittsburgh a legutóbbi hat mérkőzéséből már az ötödiket veszítette el, míg a Bruins hatból kettőt nyert – nyilvánvalóan nem az utóbbi hetek teljesítménye nyomán tartoznak a négy legjobb keleti csapat közé.

Kikapott a Nyugati főcsoport egyik ékessége, a jó néhány sérültjét nélkülözni kényszerülő Detroit is. A három győzelemből érkező Red Wings nem egészen tizenöt percnyi játékidő után 1–4-re állt a Colorado vendégeként, és hiába az eredményesnek bizonyuló kapuscsere – Jimmy Howard 10/6-ja után Joey MacDonald 16/15-ös mutatót ért el –, valamint Brian Rafalski, Henrik Zetterberg és Thomas Holmström gólja, a hátrányt nem sikerült ledolgozni. Az Avalanche soraiban Matt Duchene (2), Paul Stastny, Kevin Porter és David Jones talált a kapuba.

Phil Kessel és Darryl Boyce 34 másodperc leforgása alatt szerzett két torontói gólt a második harmadban, ám a Maple Leafs győzelméhez az is kellett, hogy Nyikolaj Kuljomin beverje a harmadikat a záró játékrészben – no meg hogy a hazai jégen játszó Los Angeles az utolsó 1:42 percben hat a négy ellen se szerezzen gólt. James Reimer 30 védést regisztrált a sorozatban harmadszor, idegenben egyvégtében negyedszer nyerő torontóiak ketrece előtt.

Fordulatos meccsen kerekedett felül a Phoenix St. Louisban. Előbb a Blues, majd a Coyotes vezetett, aztán újra a hazaiakon volt a sor, akik a harmadik harmad elején húsz másodperc alatt két gólt ütve fordítottak. A phoenixi Taylor Pyatt és Kyle Turris egy-egy góllal és gólpasszal „fordította vissza" a meccset immár véglegesen, némiképp enyhítve a két csapat decemberi meccsén rövidnek bizonyuló hajrá fájdalmát (akkor 0–4-ről csak felzárkózni sikerült). A St. Louis zsinórban negyedszer veszített, a Phoenix négyből harmadszor nyert.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 90. JÁTÉKNAP
Colorado Avalanche–Detroit Red Wings 5–4
Los Angeles Kings–Toronto Maple Leafs 2–3
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 2–4
St. Louis Blues–Phoenix Coyotes 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik