Rögbi-vb: nem bírt egymással Kanada és Japán, román győzelem

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 09:04
A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon Kanada és Japán nem bírt egymással, míg a románok a vártnál nehezebben és kisebb különbséggel verték a vb-újonc portugálokat.
Közel a cél
Közel a cél
Reuters
Közel a cél
Közel a cél
Közel a cél
Reuters
Közel a cél

Japán és Kanada is nyeretlenül várta az egymás elleni mérkőzésüket, amelyen mindkét együttesnek két-két célt sikerült elérnie.

Az ázsiaiak ezzel a találkozóval be is fejezték vb-szereplésüket, a csoportkör három ponttal zárták.

Az így már kétpontos Kanada Ausztrália ellen növelheti még pontjai számát a zárófordulóban, ha a feltevés önmagában nem lenne abszurd. A vb-cím egyik esélyese ellen még akkor sincs semmi esélyük, ha leendő riválisuk már biztos csoportelsőként a negyeddöntőre koncentrálhat.

A vb-újonc portugáloknak három kiadós vereség után mégsem kell pont nélkül hazautazniuk: a románok elleni utolsó találkozójukon legalább a bonuszt begyűjtötték.

Az elithez idén csatlakozó portugálok a még nagyobb meglepetéshez is igen közel álltak, hiszen a félidőben még 7-0-ra vezettek. A románok azonban a második felvonásban két célt is vittek, így fordítani, valamint nyerni tudtak.

A keleti szomszédunk két vereség után tudott nyerni a vb-n, még egy mérkőzés azonban vár rájuk, méghozzá a vb-arany egyik fő esélyeseként elkönyvelt Új-Zéland ellen.

A világbajnokság szerdán a Grúzia-Namíbia és a Szamoa-Egyesült Államok találkozókkal folytatódik.

FRANCIAORSZÁG, VILÁGBAJNOKSÁG:

CSOPORTKÖR:
B CSOPORT:Kanada – Japán 12-12
C CSOPORT:Románia – Portugália 14-10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik