Brett Favre 420. touchdown-passzát szerezte, s ezzel beérte Marinót

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2007.09.24. 12:36
A Green Bay Packers 31-24-re verte a San Diego Chargers csapatát az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) harmadik fordulójában. Ezzel a "sajtfejűek" imponáló, 3-0-s rajtot vettek a 2007-2008-s bajnokságban, ám ami ennél is fontosabb: vasárnap sporttörténelmet írtak. Brett Favre 420. touchdown-passzát szerezte, és ezzel beérte az NFL örökranglistáján idáig vezető, legendás Dan Marinót.
Brett Favre sporttörténelmet írt
Reuters
Brett Favre sporttörténelmet írt
Brett Favre sporttörténelmet írt
Reuters
Brett Favre sporttörténelmet írt

Greg Jennings elkapta Brett Favre passzát a negyedik negyedben, ezzel szinte a legjobbkor vette át a vezetést a Green Bay a San Diego ellen. Végül főleg ennek a hatpontos kísérletnek köszönhetően a Packers megnyerte a rangadót - a mérkőzés azonban nem ezért kerül be a históriás könyvekbe.

A Chicago-Dallas mérkőzés előtt a közelmúltban új lemezzel jelentkező kubai származásó, de Miamiban élő popsztár, Gloria Estefan énekelte el az amerikai himnuszt
Reuters
A Chicago-Dallas mérkőzés előtt a közelmúltban új lemezzel jelentkező kubai származásó, de Miamiban élő popsztár, Gloria Estefan énekelte el az amerikai himnuszt
Favre előbb említett momentuma pályafutásának 420. touchdown-passzát eredményezte, és ezzel ebben a kategóriában beérte a legendás (ám Super Bowlt soha nem nyerő) Dan Marinót.

A rekord értékét növeli, hogy Favre nem öncélú játékkal hajtott a hihetetlen számok elérésére. A mérkőzésen három touchdown-átadása, 369 passzolt yardja volt a Green Bay irányítójának, ráadásul 45 próbálkozásából 28-szor célba juttatta a labdát - no comment. Emellett a Packers három találkozó után még veretlen a ligában. (A tények kedvéért: ez három győzelmet is jelent, a tojáslabdás fociban hozzávetőlegesen tízévente fordul elő, hogy döntetlennel végződik egy összecsapás.)

"Mindenki gratulált nekem, de mondtam nekik, hogy ez semmit sem ért volna, ha nem nyerjük meg a mérkőzést" - értékelt rendkívül szerényen, és a sport alapvető lényegét megfogalmazva Favre.

Remek mérkőzést játszottak Washingtonban is, ahol a Redskins az első két találkozóját elbukó New York Giants-et fogadta. A félidőben úgy tűnt nem lehet megállítani az első két fordulóban a Miami, majd a Philadelphia ellen diadalmaskodó "rézbőrűeket". Ekkor 17-3-ra vezetett Joe Gibbs csapata, ráadásul a New York irányítója, Eli Manning nem igazán tudott vezére lenni a két vereséggel kezdő csapatának.

A nagyszünet után aztán mintha elromlott volna egy láncszem a Washington gépezetében. A Jason Campbell vezette támadóalakzat a pihenő után csak a negyedik negyed legvégén hozta össze először az első próbálkozás lehetőségét (first down), míg a másik oldalon Manning játéka feljavult. Peyton öccse sorra szállította a pontos passzokat: hol Jeremy Shockeyt, hol Plaxico Burresst találta meg átadásaival.

A Redskins húsz másodperccel a találkozó vége előtt egy yardra állt a Giants célterületétől, a negyedik lehetőséget azonban elhibázta. Így a New York sorozatban szerzett három touchdownja egyben a 24-17-es győzelmet is jelentette.

NFL, AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 3. FORDULÓ:
Baltimore – Arizona 26-23
Green Bay – San Diego 31-24
Houston – Indianapolis 24-30
New England – Buffalo 38-7
Philadelphia – Detroit 56-21
Tampa Bay – St. Louis 24-3
Oakland – Cleveland 26-24
Kansas City – Minnesota 13-10
NY Jets – Miami 31-28
Pittsburgh – San Francisco 37-16
Denver – Jacksonville 14-23
Seattle – Cincinnati 24-21
Atlanta – Carolina 20-27
Chicago – Dallas 10-34
Washington – NY Giants 17-24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik