Az első idegenbeli olasz siker, ezt a vendéglátó skótok bánták

Vágólapra másolva!
2007.02.25. 23:36
Körbeverés teszi izgalmassá a rögbi Hat Nemzet kupáját. Írország tovább menetel a kupagyőzelem felé, a gallok címvédőhöz méltóan játszanak, Olaszország pedig végre kimutatta foga fehérjét. A nagy csalódás Wales játéka, akik mélyen a tőlük elvárható szint alatt teljesítenek.
Az írek rekord arányban, harminc ponttal múlták felül a világbajnokokat
Reuters
Az írek rekord arányban, harminc ponttal múlták felül a világbajnokokat
Az írek rekord arányban, harminc ponttal múlták felül a világbajnokokat
Reuters
Az írek rekord arányban, harminc ponttal múlták felül a világbajnokokat

Írország reményei ismét élnek a trófea megszerzésére: rekord arányban, harminc ponttal múlták felül a világbajnokokat! Anglia a Hat Nemzet sorozat kezdete óta még nem kapott negyven pontnál többet!

A meccs kiegyenlítetten kezdődött. Húsz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kritikus pont a harmincadik percben jött el, amikor egy ostoba és haszontalan szabálytalanság után tíz percre kiállítoták az angol Danny Grewcockot.

Ezután az írek megérezték a vérszagot és bevitték első céljukat. O'Gara büntetőivel aztán tovább növelték a különbséget. Anglia egyszer tudott felkapaszkodni, de végeredmény alakulásába nem tudtak beleszólni.

A walesiek szívvel és lelkesedéssel játszva tizenöt perc alatt két célt vittek (idén az első kettőt) és 14-3-ra elhúztak. A címvédő franciák magabiztosan masíroznak és hozták a horror-meccset.

Taktikát váltva nem engedték labdához jutni a vendégeket és zsinórban 26 pontot szereztek. A gallok erőből felőrölték Walest, akik így jó esélyesei a „fakanálnak". Ezt kapja a Hat Nemzet kupája utolsó helyezett csapata.

Először győztek idegenben az olaszok! A takarékosságáról ismer nemzet hamar elvérzett: hat perc alatt már 0-21 volt az állás! Ezzel hozzásegítették az azurrikat első idegen pályán aratott győzelmükhöz a kupasorozatban.

Az olaszok bebizonyították, hogy a tolongásuk semmiben sem marad el az európai elittől, a futó játékosaik mozgásán csiszolva hamarosan igazi nagy csapattá válhatnak.

HAT NEMZET:

HARMADIK FORDULÓ:
Írország – Anglia 43-13
Franciaország - Wales 32 – 21
Skócia - Olaszország 17 – 37
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik