Magyar rangadót nyert a Rosco az Interligában

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2006.10.16. 13:36
Címkék
Igazi rangadót játszott egymással a hazai élvonalba tartozó két klubcsapat, a Rosco HC és az Építők SC. Érdekes módon azonban erre a mérkőzésre nem a magyar bajnokságban, hanem nemzetközi szinten, az Interligában került sor. A két gárda kiegyenlített, és izgalmas meccsel szórakoztatta a budapesti ESMTK pályán összegyűlt nézőket.
V. Közép-Európai Interliga
Rosco SE - Építők SC 2-1 (1-1)
Helyszín: Budapest, ESMTK
Gólszerzők: FARKAS Imre (32'), STRAUSZ György (64') / HULITZA Zoltán (14')
Játékvezetők: PÁDÁR Zoltán, ZSOLDOS Gábor
V. Közép-Európai Interliga
Rosco SE - Építők SC 2-1 (1-1)
Helyszín: Budapest, ESMTK
Gólszerzők: FARKAS Imre (32'), STRAUSZ György (64') / HULITZA Zoltán (14')
Játékvezetők: PÁDÁR Zoltán, ZSOLDOS Gábor

Bordás Zsolt hárítja bravúrosan Löschnig Viktor büntetőjét
Bordás Zsolt hárítja bravúrosan Löschnig Viktor büntetőjét

A két együttes régóta ismeri egymást, most mégis mindketten izgatottan kezdték az összecsapást. Olyannyira, hogy a szokottnál is tovább keresték a fogást egymáson.

A birkózásból az Építők SC jött ki jobban, hiszen tíz perc elteltével sikerült átvenniük a mérkőzés irányítását. Ennek eredményeképpen a tizennegyedik percben, egy szép akció után, Hulitza Zoltán révén a vezetést is megszerezték.

Ezután viszont az Építők egyre vesztett kezdeti fölényéből, az erőviszonyok fokozatosan kiegyenlítődtek. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de gól csak egy született, Farkas Imre vette be az Építők kapuját, alig valamivel a félidő lefújása előtt.

A második játékrész két hasonló erejű csapat csatáját hozta. Úgy látszott, az izgalom már az egész mérkőzésre rányomja bélyegét, a játékvezetőknek néha erélyesen kellett fellépniük, nehogy túlzottan eldurvuljon a meccs.

A Rosco csak szabálytalanul tudta megállítani az Építők egyik támadását, ráadásul a büntetőterületen belül. Következett tehát a jogos büntető, melyet Bordás Zsolt, a Rosco kapusa gyönyörű mozdulattal hárított, megőrizve csapata számára a döntetlent.

Talán ez a momentum is hozzájárult ahhoz, hogy ezek után a Rosco játékosai inkább tudtak a mérkőzésre összpontosítani, mint ellenfelük. Az összecsapás továbbra is inkább a két kapu előtt folyt, mint a középpályán, de az Építők egymás után hagyta ki helyzeteit, míg a nyugodtabbnak tűnő Rosco a hatvannegyedik percben újra betalált.

Ezúttal egy önmagában is szép kontratámadás végén Strausz György lőtt gólt, félig háttal állva a kapunak. A hátrányban lévő gárda minden erejét összeszedve megállás nélkül rohamozta Bordás Zsolt kapuját, de egy gólvonalról mentett labdán kívül nem sikerült többet elérniük.

A 2-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a Rosco az első, míg az Építők a második helyen várhatja a jövő heti Interliga fordulót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik