Zalánki Gergő a Pro Reccónál folytatja karrierjét (Fotó: Szabó Miklós)

A tokiói olimpiára készülő Európa-bajnok játékos a vlv.hu szakportál keddi híre szerint három évre kötelezte el magát új klubjához.

Zalánki 2019 óta az FTC-Telekom Waterpolo csapatában játszott, a zöld-fehérek két hete éppen a Reccóval szemben buktak el a Bajnokok Ligája döntőjében. A magyar játékos elmondta: szerződéséből még egy év volt hátra, de egy záradék szerint április közepéig történő megkeresés esetén külföldi klub kivásárolhatta őt.

„A legfőbb ok az, hogy mindig is az volt a nagy álmom, hogy a Pro Reccóban játszhassak, mint a példaképeim. Amikor megkerestek, szinte habozás nélkül mondtam, hogy persze. Ez a Recco! A csapat presztízse akkora, hogy ha onnan hívják az embert, nem kérdés, hogy el kell fogadni az ajánlatot” – nyilatkozta Zalánki. Hozzátette, a Ferencváros marasztalta, de végül az olaszok ajánlatát fogadta el.

„Kicsit sajnáltam a távozást, volt egy sérülésem, bejött a covidos időszak, volt bennem hiányérzet, egy kis bűntudat is amiatt, hogy nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy mindannyian szerettük volna”
– nyilatkozott a 26 éves játékos.