Vízilabda: Varga Tamás nem mondja le a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2012.08.23. 13:36
Varga Tamás úgy véli, hogy a londoni olimpia ötödik helyéért vívott, a spanyolok ellen megnyert mérkőzés volt a búcsúmeccse a vízilabda-válogatottban, de – mint a Nemzeti Sportnak elárulta – nem mondja le a válogatottságot, mert...

„...ha a kapitány azt mondja, szüksége van rám egy-két évig, hogy segítsem a fiatalokat, szívesen állok rendelkezésére" – mondta a Nemzeti Sportnak Varga, aki hangsúlyozta: rengeteget köszönhet Kemény Dénes szövetségi kapitánynak és a társaknak.

„Harminchét éves vagyok, szeretnék a családra koncentrálni, nyaranta a feleségemmel és a kislányommal lenni, a debreceni pólósulimmal foglalkozni, de ha kell, segítek, és akkor sem leszek szomorú, ha nem kellek – folytatta a pekingi aranyérem megszerzése után a válogatottól négy évig távol maradó játékos. – Tisztában vagyok vele, nem épülhet ránk a válogatott, az nem lehet a magyar póló jövőképe, hogy a negyvenéves Biros Péter vagy a negyvenegy éves Varga Tamás játsszon Rióban. A válogatottnál maradók mellé kell megtalálni négy-öt fiatalt, és akkor Rióban dobogóra állhatunk."

Mint ismert, a nemzeti csapat oszlopos tagjai közül Kásás Tamás lemondta a válogatottságot, és Kiss Gergely is úgy nyilatkozott: „nem mondom, hogy soha, de arra is van esély, hogy többet nem leszek válogatott″.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik