Vízilabda: sorsoltak a női Euroligában és a férfi Eurokupában

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 13:43
null
Az OSC francia ellenfelet kapott (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Az Európai Úszószövetség (LEN) elkészítette a női vízilabda Euroliga selejtezőcsoportjainak beosztását, valamint kisorsolta a férfi Eurokupa nyolcaddöntőjének párosítását.

 

A nőknél az A-csoportban az UVSE házigazdaként fogadja majd az olasz Ekipe Orizzonte, a francia Lille, az orosz Dinamo Uralocska és a spanyol St. Andreu együttesét.

A B-csoportban az FTC-Telekom Waterpolo Veronában a házigazdák mellett a spanyol Mataró, a CE Mediterrani és az orosz Kinef Kirisi ellen ugrik medencébe. A C-csoport küzdelmeit Rómában rendezik, itt a BVSC-Zugló a rendező SIS Roma mellett a szintén olasz Plebiscito Padova, a görög Olympiakosz és a francia Nice csapatával találkozik.

A D-csoport házigazdája a Spandau Berlin lesz, a német fővárosban a Dunaújváros szerepel a görög Vuliagmeni és a spanyol Astralpool Sabadell társaságában.

A február 4. és 7. között megrendezendő tornákról a csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A második számú férfi európai kupasorozatban az OSC a francia Pays d'Aixszel, a Szolnok pedig a montenegrói Primorac Kotorral találkozik a nyolcaddöntőben, amelynek első mérkőzéseit február 27-én, visszavágóit pedig március 6-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik