Vízilabda: „Nem lett volna fair, ha nem rendezik meg az olimpiát”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.03.26. 07:40
Gurisatti Grétának az volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy egy évvel elhalasztják a tokiói olimpiát, hogy ha nem is az eredeti időpontban, de legalább megtartják. Ráadásul a magyar női vízilabda-válogatott egy év pluszrutinnal jobb is lehet jövő nyáron – már ha megszerzi a kvótát a ki tudja, mikor megtartandó trieszti selejtezőtornán.

Bár hivatalosan erről még nincs információ, valószínűsíthető, hogy a március elejéről május 17–24-re áttett selejtező az olimpia elhalasztásával másik időpontra kerül. Erről is beszélgettünk a DFVE Eb-bronzérmes pólósával, aki azt is elmondta videochaten az NSO Tv-nek, mit gondol a 2020-as ötkarikás játékok elhalasztásáról.

„Először is, örültem neki, hogy meg lesz tartva, hiszen a történelem során maradt már el olimpia. Igaz, más okokból, de ugye a koronavírus is világszintű problémává generálódott – mondta. – Az, hogy jövőre rendezik meg, abszolút elfogadható, minden szempontból jó döntés, mondhatjuk, hogy arany középút. Nem lett volna fair, ha nem rendezik meg. Így viszont mindenkinek adva van a lehetőség, hogy újra felépítse magát, hiszen azért az elmúlt hetekben nem tudtunk úgy edzeni, ahogy kellett és szerettünk volna. Nyilván csalódott vagyok, hogy nem lesz idén olimpia, hiszen régóta készülök rá, de szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy azon sportolók közé tartozom, akik egy év múlva jobbak lesznek.Remélem, az idősebb sportolókban is lesz annyi erő, hogy kitartsanak a jövő évig!”

A női vízilabda-válogatottnál egyébként már arról volt szó a napokban, hogy steril körülmények között a lehetőségekhez mérten elkezdik a vizes edzéseket a Komjádi uszodában. Bíró Attila szövetségi kapitány azonban kedden elmondta, erre egyelőre nem lesz szükség, így mindenki folytatja az otthoni edzéseket. Gurisatti Gréta ennek nem akármilyen módját választotta, hiszen kondiedzőjével, Hegyi Ádámmalélőben edzenek az Instagramon,így bárki csatlakozhat hozzájuk a saját nappalijában.

A 23 éves vízilabdázó arról is beszélt, hogy a #maradjotthon időszakában értékes időt tölt a családjával. Videónkból kiderül, mivel telik a napjuk.

Gurisatti Grétáról még többet megtudhat a korábban forgatott Sportkrém-videónkból.

A LEGFONTOSABB HÍREK A TÉMÁBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik