Vízilabda: magyar válogatott lenne az olaszok ásza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.02. 21:42
null
Alex Giorgetti mindig is arról álmodott, hogy a magyar válogatottban játsszon
Magyar vízilabda-válogatott lenne Alex Giorgetti, az olaszok Budapesten született 29 éves világbajnok vízilabdázója. Märcz Tamás támogatja a sportállampolgárság-váltást, ha minden megfelel, benyújtják a kérvényt a FINA-hoz.

„A nyáron leültem Alessandro Campagna szövetségi kapitánnyal, és elmondtam neki, hogynem érzem motiváltnak magam, új kihívásokat szeretnék keresni – mondta Alex Giorgetti. – Elhagyom Triesztet.”

Bár az olasz válogatottól elköszönt, Magyarországon új kihívás várhat a nyolcszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes, olimpiai ezüstérmes játékosra.

„Részben magyar vagyok. Budapesten születtem, mindig is arról álmodtam, hogy a magyar válogatottban is játsszam. Ám a sors másképp hozta, Olaszországba kerültem, olasz színekben játszottam” – folytatta a 2012-ben és 2013-ban Debrecenben játszó, magyar gólkirályi címet szerző Giorgetti, aki Olaszországban a Savonában, a Florentinában, a Cremonában és a Pro Reccóban szerepelt.

„Gyerekként az Újpestben játszottam, a Margitszigeten edzettem, és a magyar válogatottba vágytam. Ez a pólóban olyan, mint a fociban a brazil válogatott. Amikor Märcz Tamás lett a szövetségi kapitány, megmondtam neki, hogy szeretnék magyar válogatott lenni. Már akkor is gondoltam rá, amikor Benedek Tibor lett a kapitány, de nem tettem semmit. Most igen” – mondta Giorgetti.

A szövetségi kapitány máris reagált Giorgetti kérésére.

„Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni – mondta Märcz Tamás. – Ezek után a Magyar Vízilabda-szövetség kikérte az olasz szövetségtől az igazolást, hogy mikor játszott utoljára az olasz válogatottban. Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik