Vízilabda: itt van Varga Zsolt kerete az újévi összetartásra

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 13:18
null
Varga Zsolt vezetésével már január 1-jén elkezdi a munkát a magyar férfi vízilabda-válogatott (Fotó: Mirkó István)
Edzésekkel indítja a 2023-as évet a magyar férfi vízilabda-válogatott. Varga Zsolt szövetségi kapitány ugyanis január 1. és 6. között egy összetartást szervez a 18 plusz négy meghívott játékosnak, akik a horvát válogatott ellen kétkapus gyakorlómérkőzést is vívnak – olvasható a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) honlapján.

Varga Zsolt 18 kerettagnak és négy fiatalnak küldött meghívót 2023 első válogatott összetartására. A kiválasztottak az új év első napjának délutánján találkoznak a Császár-Komjádi Uszodában, s először jön össze a csapat a spliti Európa-bajnokság óta.

A horvátok elleni fináléban szereplő 13 játékos egytől egyig szerepel a meghívottak listáján, rajtuk kívül az OSC-s Aranyi Máté és Vigvári Vince, az Eb-t sérülés miatt kihagyni kényszerült Pohl Zoltán és Vámos Márton, illetve a Fradi második kapusa, Szakonyi Dániel lehet ott az összetartáson. Továbbá a hatnapos edzőtábor második felében négy, a nyáron a korosztályos válogatottakban remeklő ifjú tehetség, Mészáros Mátyás, Nagy Ákos, Szalai Péter és Vismeg Zsombor is bekapcsolódik majd a munkába.

A horvát csapat egyébként továbbra is „jelen lesz” együttesünk életében, az összetartást ugyanis több kétkapus edzés is színesíti az Európa-bajnok ellen.

„Eredetileg a két ünnep között is akartam edzéseket tartani, de látva a játékosok leterheltségét, abban maradtunk a klubokkal, hogy rájuk fér a pihenés, és az év első hetében jöjjön össze a keret – mondta Varga Zsolt a waterpolo.hu-nak. – A hangsúly a közös munkán van, hogy felfrissítsünk mindent, mert olyan sűrű a versenynaptár, hogy a világkupa-selejtezők mellett egyszerűen nem is lesz további alkalom a klubidényben arra, hogy gyakoroljunk."

Az összetartásra meghívott játékosok
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (Olympiakos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco). Kereten kívül (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnok)
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik