Vízilabda: hathetes alapozás után kezd az FTC-Telekom

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 14:52
null
Varga Zsolt kemény edzéseket vezényelt az FTC vízilabdázóinak (Fotó: Dömötör Csaba)
Hathetes alapozáson van túl az FTC-Telekom Waterpolo bajnok és kupagyőztes férfi vízilabdacsapata, amely utóbbi sorozatban szerdán kezdi az UVSE elleni nyolcaddöntős párharcot, jövő héten pedig már a Bajnokok Ligája főtábláján bizonyíthat – írja az MTI.

Az előző, rendkívül hosszú idényt követően, a nyári hazai rendezésű világbajnokság, majd a szeptemberi Európa-bajnokság után hosszabb pihenőt kaptak a játékosokat, ezt pedig hathetes felkészülés követte.

„A korábbi szezonokban teljesen másfajta munkában kellett gondolkodnunk, mint az elmúlt hat hétben, most lehetett dolgozni. Tavaly a világversenyek után tíz nappal már játszanunk kellett, ráadásul folyamatosan fontos mérkőzéseket. Akkor rövid mikrociklusokkal dolgoztunk, nem volt olyan elmélyített állóképességi munka, mint ahogy most, az elmúlt hat hétben” – nyilatkozott kedden az MTI-nek Varga Zsolt vezetőedző.

A szakember hozzátette, az előző idényben az ilyen, mikrociklusos jellegű munka volt a kulcs a jó szerepléshez, de véleménye szerint néhány játékosnak szüksége lett volna mélyebb foglalkozásokra.

„Most masszívan, keményen dolgoztunk hat hetet, olyan edzéseink voltak, amelyek még az én mércémmel is keménynek számítanak” – fűzte hozzá.

A magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő tréner – aki a spliti Eb-n szerzett ezüstéremmel debütált a nemzeti csapat élén – kiemelte, még egyáltalán nincs kész az együttes, azonban a sorozatban következő nehéz mérkőzések révén folyamatos lesz majd a fejlődés, amelyhez elengedhetetlen a stresszhelyzet, a kiélezett szituáció.

A BL-ben a Ferencváros – amely Varga Zsolt vezetésével 2019-ben első, 2021-ben második, legutóbb harmadik volt a legrangosabb sorozatban – kifejezetten nehéz csoportba került, nyolcasában ott van többek között az előző idényben ezüstérmes szerb Novi Beograd, a negyedik Brescia, a spanyol Sabadell és az OSC is.

„Előzetesen azt mondtuk, most kicsivel kiegyensúlyozottabb a csoportunk, mint tavaly, aztán a selejtezőből végül érkezett a Brescia és az OSC. Előbbi hagyományosan kiemelkedően szerepel a csoportkörben, utóbbi pedig a legnagyobb hazai riválisunk. Ugyanakkor jó, hogy ennyi nehéz meccsünk lesz, mert lépésről lépésre maximalizáljuk majd a játékunkat és fejlődhetünk” – fogalmazott Varga Zsolt, aki az idény végén távozik klubcsapata kispadjáról és csak a válogatottra koncentrál majd.

Vogel Soma, az együttes olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok kapusa kiemelte, az alapozás után kezdik megszokni egymást a társakkal, persze még formálódik a csapat, és csak a BL jövő heti rajtjánál derül ki, fel tudják-e venni a ritmust. Hozzátette, az UVSE elleni kupapárharc két mérkőzését még inkább edzésnek fogják majd fel, ahol lehet gyakorolni bizonyos játékelemeket.

„Ahogyan tavaly, idén is nagyon résen kell lennünk a BL-ben. Akkor döntetlenekkel kezdtünk, ami nem volt rossz, de végül két bravúrgyőzelemre volt szükségünk a továbbjutáshoz. Most is hatványozottan igaz lesz, hogy minden gól, minden védekezés számít majd, de én szeretem az ilyen helyzeteket” – mondta Vogel Soma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik