Vízilabda: Gyöngyösi András a Spandau edzőjeként folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 14:15
null
Gyöngyösi András Németországban folytatja edzői pályafutását (Fotó: Szabó Miklós)
A legutóbb a Debrecen férfi vízilabdacsapatánál dolgozó Gyöngyösi András szeptembertől a német Spandau 04 vezetőedzőjeként folytatja pályafutását.

Gyöngyösi András nem éppen baráti viszonyban vált el a debreceni vezetőktől – a részletekről itt olvashat –, a következő szezontól azonban már nemcsak új klubnál, hanem új országban is vághat bele edzői karrierje új szakaszába. A berlini Spandau 04 ugyanis bejelentette, hogy a szerb Nebojsa Novoszelac hat év után távozik a csapat éléről, és a 45 éves magyar szakember váltja.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szeptembertől én leszek a Spandau új edzője. A klub kiváló hírnévnek örvend Magyarországon és Európában. Nagyon várom már, hogy Berlinben lehessek, Európa egyik legnevesebb vízilabdaklubjánál” – idézi a német egyesület honlapja Gyöngyösi Andrást.

A Spandau a Bajnokok Ligája 2012–2013-as idényében a Szegeddel szerepelt egy csoportban, és mivel a kvintett utolsó helyén végzett (3 ponttal), nem jutott a nyolcaddöntőbe.

A német klub elnöke régi ismerősként köszöntheti Gyöngyösit, akivel évekkel korábban a vízben is találkozott már.

„Új megoldást kellett találnunk a Spandau számára, már csak a nemzeti csapat érdekében is – mondta Hagen Stamm. – A szerb iskola után ezután a magyar vízilabda filozófiájából próbálunk profitálni. Ismerem Gyöngyösi Andrást még a vízből, ellenfélként, örülök, hogy sikerült szerződtetnünk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik