Vízilabda: Benedek Tibor itt hagyta az örökségét – Märcz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 17:22
null
Märcz Tamás szerint az a legfontosabb, hogy a játékosokból kihozzák a legtöbbet (Fotó: Polyák Attila – Origo)<br />
Az Origo interjút készített a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Märcz Tamással, ebben szóba került az Év Sportolója Gála, a 2021-re halasztott tokiói olimpia és Benedek Tibor is.

 

–Hiába lett 21 év után újra Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott tavaly januárban, az Év Sportolója Gálán „csak" a dobogó legalsó fokára fért oda a magyar fociválogatott és a Ferencváros mögött. Mit szólt hozzá?
–Ami biztos, nem hiába lettünk Európa-bajnokok. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az év három legjobb csapata között végeztünk. Egyáltalán nem okoz csalódottságot a végeredmény, a mi célunk továbbra is az, hogy minél jobb eredményeket hozzunk a hazánknak.

Ugyanezen a gálán díjazták a szövetségi kapitányokat is, ahol Marco Rossi és Szergej Rebrov után ugyancsak a harmadik helyen végzett. Ez sem okozott csalódottságot?
– Marco Rossi méltán lett a legjobb edző, kiváló munkát végzett, jól nyúlt a fiatalokhoz, rendbe rakta a válogatottat. A maximumot hozta ki a csapatból azokon az eseményeken, amelyeken részt vettek 2020-ban. Marco személyes jó barátom, mindig nagyon szurkolok a sikerükért. Nehéz összehasonlítani a kapitányok munkáját, de ahogy már említettem, jó helyre került a díj. Nincs bennem semmilyen hiányérzet ezzel kapcsolatban. Ahogy a csapatnál sem ez a fő cél, úgy magam sem feltétlenül arra hajtok, hogy az év edzője legyek. A legfontosabb, hogy kihozzuk a válogatottból a legtöbbet. Ez sikerült is tavaly, így elégedett lehetek.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik