Vízilabda: Benedek Tibor az elmúlt húsz év legjobbja a szakportálnál

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.27. 10:47
null
Benedek Tibort választották meg az elmúlt 20 év legjobbjának (Fotó: Tumbász Hédi, 2018)
A total-waterpolo.com vízilabdás szakportál szavazásán Benedek Tibort választották meg az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázójának.

A több mint 50 ezer szurkoló és 40 szakember voksai alapján kialakult listán hatalmas fölénnyel zárt az élen az idén elhunyt Benedek Tibor, 48 pontja másfélszerese a második helyen végző szerb Vladimir Vujaszinovicsénak (32).

Benedek Tibor a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo közös játékán, amely a minden idők legjobb magyar vízilabdázóit rangsorolta, a negyedik helyen végzett Faragó Tamás, Kásás Tamás és Gyarmati Dezső mögött.

A tízes listára még két magyar fért fel, Kásás Tamás 31 ponttal a harmadik, Varga Dénes 13-mal az ötödik lett.

Az elmúlt húsz év álomcsapatában ugyanez a három magyar pólós szerepel. Ennek összeállítása: Josip Pavic (horvát) – Varga Dénes, Kásás Tamás, Vladimir Vujaszinovics (szerb), Iván Pérez (spanyol), Benedek Tibor, Filip Filipovics (szerb).

 

A B-csapatban egy magyar, Kiss Gergely szerepel, a szurkolók álomhetesében Nagy Viktor a kapus, a mezőnyjátékosok közül Benedek Tibor, Kásás Tamás és Varga Dénes is bekerült.

A legjobb női vízilabdázónak az amerikai Maggie Stevenst választották meg, az álomcsapatok közül a B-be Stieber Mercédesz, a szurkolók kedvencei közé Horváth Patrícia került magyarként.

A 40 fős szakmai zsűriben Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila, a női válogatott kapitánya és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt a magyarok közül.

Varga Zsolt álomcsapatába honfitársaink közül Szécsi Zoltán, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Varga Dénes került be a szerb Vujaszinovics, Szlobodan Nikics páros mellett.

Varga Dénesnél Benedek és Kásás mellett Biros Péter a harmadik magyar (testvérét, Varga Dánielt is megemlítette, mint fő kimaradót), s ott van még a horvát Frano Vican, valamint három szerb, Vujaszinovics, Dusko Pijetlovics és Filip Filipovics is.

A női pólós zsűritagjaink közül Benzcur Kisteleki Hannát és Keszthelyi Ritát, Bíró pedig szintén Keszthelyit tette be az álomcsapatába.

A sajtót Magyarországról a vlv.hu képviselte, a férficsapatba Benedeket, Varga Dénest és Kásást szavazta be. A nőknél Merész Andrást kérte fel a portál, a korábbi kapitány Stieber Mercédeszt jelölte az álomcsapatba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik