Vízilabda: a Reccóé lett az európai Szuperkupa, a végére teljesen elfogyott a Szolnok

Vágólapra másolva!
2021.12.20. 20:28
Tizenegy góllal nyert a Pro Recco a Szolnok ellen az európai Szuperkupa-meccsen, a teljesen kifacsart Dózsa nem tudott szoros meccset játszani a Bajnokok Ligája címvédője ellen.
Bányai kapus és a Szolnoki Dózsa teljes csapata sem volt képes csodát tenni (Fotó: Mészáros János)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Bányai kapus és a Szolnoki Dózsa teljes csapata sem volt képes csodát tenni (Fotó: Mészáros János) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

 

Csodát kellett volna tennie a Szolnoknak a Pro Recco ellen az európai Szuperkupáért vívott mérkőzésen, ehhez egyrészt jól kellett volna játszani, másrészt pedig hinni kellett volna a csodában, és akkor még az sem ártott volna, ha az olasz sztárcsapat rossz napot fog ki.

Na, ezek közül egyik sem valósult meg.

A Dózsa nem tudta megismételni az elmúlt hetekben mutatott jó játékát, és a tűz is hiányzott a csapatból – a kilúgozott állapotot nagyrészt megmagyarázza, hogy a csapat igencsak erőltetett menetben van, szombaton például még az OSC ellen vívott bajnoki rangadót. Persze, ettől még mentek előre a szolnoki játékosok, csak a darálásnak nem lett különösebb eredménye.

A Recco közben hozta, amit tud.

Ez nem feltétlenül flikkflakkokban mutatkozott meg, Sandro Sukno fél év alatt is fegyelmezetten védekező, emberelőnyben kíméletlenül támadó gépezetet rakott össze, amelyben a csapatjáték a háttérbe szorítja az egyénieskedést – ugyanakkor az egyéni villanásoknak azért teret ad. Márpedig egyéniség bőven akad most is a csapatban, az például sokat elmond a Recco erejéről, hogy az OSC elleni, szerdai BL-meccshez képest kimaradt a világbajnok Alessandro Velotto, így egy másik olasz válogatott, az olimpiai bronzérmes Nicholas Presciutti is játéklehetőséghez jutott... És hát ott volt két korábbi szolnoki, Zalánki Gergő és Aaron Younger, akiket a bemutatásnál hatalmas taps fogadott a Tiszaligetben, hogy aztán a góljaik után elhalkuljon a lelátó.

Különösen támadásban nem ment a szolnokiaknak, akik többször lövésig sem jutottak emberelőnyben, néha pedig kifejezetten rosszul helyezett bombákkal kínálták meg a kívülről nézve egykedvűnek tűnő Marco Del Lungót. Így aztán védekezésben hiába láttunk jó megoldásokat a hazai medencében pólózó szolnokiaktól, és védett nagyokat – még ötméterest is – Bányai Márk, a különbség egyre csak nőtt.

Az utolsó negyed előtt 10–3 állt az eredményjelzőn, és amíg a tíz kapott gól a Recco ellen teljesen vállalható volt, a három lőtt bárki ellen borzasztóan kevés. Ráadásul ezt csak eggyel sikerült megtoldani a negyedik szakaszban, míg a Recco egyáltalán nem vett vissza azután sem, hogy minden kétséget kizáróan eldöntötte a mérkőzést. Ennek az lett az eredménye, hogy tíz góllal, 14–4-re vezettek az olaszok, ami már igencsak csúnyán festett...

A vége 15–4 lett, a jól játszó Recco kiütötte az idei utolsó mérkőzésére teljesen elfogyó Szolnokot, ezzel története során hatodszor hódította el az európai Szuperkupát. Az idén is a BL-győztes nyert az Eurokupa-győztes ellen – ezzel nincs is semmi gond, csak a különbség fájó.

VÍZILABDA
EURÓPAI SZUPERKUPA
PRO RECCO (olasz)–SZOLNOKI DÓZSA 15–4
(3–1, 5–2, 2–0, 5–1)
Szolnok, 800
néző. V: Margeta (szlovén), Zwart (holland).
RECCO:
DEL LUNGO – Younger 1, DI FULVIO 3, Figlioli 2, Hallock 1, ZALÁNKI 2, Ivovic 2. Csere: Loncar, N. Presciutti 1, Echenique, Cannella 2, Bertoli 1.. Edző: Sandro Sukno
SZOLNOK:
Bányai – Angyal, Schmölcz, Jansik D., Gbadamassi, Zovic, Nagy Ádám. Csere: Teleki, Kovács Gergő, Szeghalmi, Pető, Milakovic. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből:
9/8, ill. 13/1. Gól – kettős emberelőnyből: 2/2, ill. 1/1. Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –. Kipontozódott: Bertoli (22. p.), N. Presciutti (28. p.), Nagy Ádám (32. p.)
MESTERMÉRLEG

Sandro Sukno:
– Rendkívül elégedett vagyok a mérkőzéssel, jól sikerült a felkészülésünk, és kitűnően vízilabdáztunk. Rengeteget úsztunk, nagy intenzitással játszottunk, nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük az idény első trófeáját. Úgy pólóztunk, ahogyan egy döntőben kell, végig koncentráltak maradtunk, és nem adtunk alább a színvonalból.
Zsivko Gocics:
– Nagyon elfáradtunk, más sebességen játszott a Recco, és ezt nem bírtuk ki sem fizikailag, sem mentálisan. A tizenegy gólos különbség nagyon nagy, ha kicsivel jobban jár a labda emberelőnyben, akkor talán nem lett volna ekkora. Sajnálom, hogy így alakult a meccs, de ez a realitás, nálunk sok fiatal játékos életében először találkozott ilyen ellenféllel, és a BL-ritmus még túl gyors volt. Biztos vagyok benne, hogy ebből a mérkőzésből is sokat tanulunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik