A férfiválogatott Spanyolországgal, Törökországgal és Máltával mérkőzik meg a csoportban. Märcz Tamás szövetségi kapitány beszélt az NSO Tv-nek arról, hogy mennyire elégedett a csoportbeosztással.

„Én akkor örülök, ha a játékosaim jól játszanak, mert akkor mindenkit képesek legyőzni. A spanyolokat az elmúlt időszakban az összes tornán megkaptuk, ahol csak lehetett. Topcsapatról beszélünk, ott voltak a vébédöntőben, kvalifikálták már magukat az olimpiára, így tehermentesen tudnak játszani, de kellőképpen felspannolva. Málta és Törökország csapata sokat fejlődött, de a legyőzhető kategóriába tartozik, így nem vagyok elégedetlen. Emellett azt is kell nézni, hogy milyen ágra kerülhetünk, csalódottak e tekintettben sem lehetünk.”

2016-ban ugyancsak januárban rendezték az Európa-bajnokságot, Antal Dóra tagja volt a női válogatottnak, amely Belgrádban legyőzhetetlennek bizonyult. Vajon meg lehet-e ismételni ezt a sikert?

„Ámen, legyen így! Abszolút meg lehet ismételni! – válaszolta. – Kicsit más a csoportbeosztás, mint akkor volt, de ha dobogóra akarunk állni, akkor mindenkit meg kell tudni verni.”

Mivel a felkészülési időszakba a karácsony is beleesik, az ünnepi finomságokról is le kell mondania a a két válogatott játékosainak. Märcz Tamás szerint azonban ezzel nem lesz semmi gond, biztos benne, hogy a fiúk nem fognak kétszer szedni a halászléből. És hogyan vélekedik erről Antal Dóra? Az kiderül a videónkból.

A 2020-AS FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT
Horvátország
Montenegró
Szlovákia
Németország

B-CSOPORT
Szerbia
Oroszország
Románia
Hollandia

C-CSOPORT
Spanyolország
MAGYARORSZÁG
Törökország
Málta

D-CSOPORT
Olaszország
Görögország
Grúzia
Franciaország

A 2020-AS NŐI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT

Görögország
MAGYARORSZÁG
Oroszország
Horvátország/Portugália
Szerbia/Csehország
Szlovákia/Törökország

B-CSOPORT
Hollandia
Spanyolország
Olaszország
Izrael/Svájc
Franciaország/Ukrajna
Németország/Románia