Vizes vb: sorozatban harmadszor világbajnok az amerikai női pólóválogatott

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 12:32
null
Az amerikai női válogatott sorozatban harmadszor világbajnoki aranyérmes (Fotó: AFP)
Pazar harmadik negyeddel a címvédő Egyesült Államok női vízilabda-válogatottja eldöntötte a finálét Spanyolország ellen a kvangdzsui világbajnokságon, és sorozatban harmadszor szerzett vb-aranyat.

 

A bronzmérkőzésen még csak csepergő eső a döntőre határozottan szakadni kezdett, ömlött az égi áldás az amerikaiakra és a spanyolokra, akik 2017 után ismét világbajnoki fináléban találkoztak össze Kvangdzsuban.

A csapatkapitány Margaret Steffens góljával kezdődött a a meccs, és bár erre még Beatriz Ortiz válaszolt, a két újabb amerikai találattal már ekkor magabiztosan vezetett a címvédő. A második negyedben hiába tartotta a lépést az Eb-ezüstérmes, a harmadikban nemcsak az esőcseppek, az amerikai gólok is potyogtak, a 4–0-s felvonás pedig megpecsételte a spanyolok sorsát.

A hatgólos amerikai előnnyel induló utolsó negyedre nem maradtak kérdések, így az Egyesült Államok a sportág történetében először sorozatban harmadszor lett világbajnok (összességében a hatodik aranyát szerezte), még szép, hogy a játékosai vízbe küzdötték a sikerkapitány Adam Krikoriant is. A spanyolok sem lehetnek teljesen csalódottak, hiszen a döntőbe jutással kiharcolták az olimpiai szereplést.

FINA VIZES VB, NŐI VÍZILABDA
DÖNTŐ
Egyesült Államok–Spanyolország 11–6 (3–1, 2–2, 4–0, 2–3)

KORÁBBAN
A 3. HELYÉRT

Ausztrália–Magyarország 10–9 (3–3, 4–3, 1–1, 2–2) – BŐVEBBEN ITT!
Az 5. HELYÉRT
Oroszország–Olaszország 10–9
(3–3, 1–2, 5–2, 1–2)
A 7. HELYÉRT
Görögország–Hollandia 9–11
(2–1, 1–5, 6–4, 0–1)

Végeredmény
Világbajnok: Egyesült Államok
(Rachel Fattal, Aria Fischer, Makenzie Fischer, Kaleigh Gilchirst, Stephanie Haralabidis, Paige Hauschild, Asleigh Johnson, Amanda Longan, Madeline Musselman, Kiley Neushul, Melissa Seidemann, Margaret Steffens, Alys Williams. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian)
2. Spanyolország
3. Ausztrália
4. MAGYARORSZÁG (Gangl Edina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Horváth Brigitta, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Magyari Alda, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tóth-Csabai Dóra, Vályi Vanda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila)
5. Oroszország
6. Olaszország
7. Hollandia
8. Görögország
9. Kanada
10. Kazahsztán
11. Kína
12. Új-Zéland
13. Japán
14. Dél-Afrika
15. Kuba
16. Dél-Korea

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja:Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik