Vizes-vb: női pólósaink 16.30-tól a bronzért küzdenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 08:40
null
A spanyolok elleni elődöntő után Illés Annáékra újabb kemény meccs vár: a lányok az oroszok ellen szerezhetik meg a bronzot <br />(Fotó: MTI/Kovács Anikó)
A magyar női vízilabda-válogatott 16.30 órától Oroszországgal játszik a Barcelonában zajló vizes-világbajnokságon a torna bronzérméért. A pénteki helyosztók 15 órától kezdődnek, és a 22.15-kor kezdődő Spanyolország–Ausztrália fináléval végződnek. A Nemzeti Sport Online folyamatosan frissülő, élőképes cikkben közvetíti majd a bronzmérkőzést!

 

A 2012-es Európa-bajnokság, az olimpiai selejtező, az olimpia és az idei világligadöntő után a világbajnokságon is az elődöntőben kapott ki a női válogatott, szóval sehogy sem sikerül átlépni az utolsó előtti akadályt…

„Nincs mentális blokk, csak akkor, ha ilyeneket olvasnak a lányok az újságban, meg az interneten – közölte Merész András. – A világon van tíz közel egyforma csapat, most három-négy kilógott felfelé, melyek be is jutottak az elődöntőbe. A mostani zsinórban az ötödik elveszített elődöntőnk volt, de nem szeretném ráhúzni erre a csapatra ezt a fóbiadolgot, mert badarság. Akkor lenne igaz, ha mindig öt-hat góllal kapnánk ki, és alárendelt szerepet játszanánk, ehhez képest még sose kaptunk ki öt-hat góllal.”

Miként a szövetségi kapitány, a csapat kapusa sem az amerikai Amber Drury, valamint a román Adrian Alexandrescu bírópáros tevékenységével foglalkozott, hanem máshol kereste a hibapontokat.

„Megvoltak a lehetőségeink a végén is, a negyedik negyedben nem lőttünk gólt, nem hiszem, hogy mást kell okolnunk ezért a vereségért – értékelt példamutató higgadtsággal Bolonyai Flóra. – Többet voltunk hátrányban, de a védekezésünk magában hordozta ezeket a szituációkat. Talán jobb kommunikáció, talán több koncentráció, nem tudom pontosan, mi kellett volna. De kielemezzük a meccset, és okosabbak leszünk. Viszont egyúttal le is kell zárni, és csak arra koncentrálni, hogy a bronzmérkőzésen nyerjünk az oroszok ellen!”

Kapusunk higgadt érvélésével nehéz vitatkozni, dicséretes az önkritika, ami szintén azt mutatja, hogy ez egy komoly, érett, sokra hivatott csapat, és ha nem lenne ennyire elcsépelt a kifejezés, még a szerethető jelzővel is illetnénk. Lányaink tényleg megérdemlik a szeretet, a drukkolást, és higgyük el, előbb, vagy utóbb, de sikerrel fognak járni.

Addig pedig gondoljunk arra, amit Bolonyai a mérkőzés előtt mondott: ez csak játék. Még ha piszkosul is fáj, hogy nem úgy és nem akkor mehetünk pénteken a medencébe, amikor szerettük volna…

„Szomorúak vagyunk, de ezek után meg akarjuk nyerni a bronzérmet. Ennyiszer biztosan nem védekeztem még emberhátrányban, ilyen nyomásban szép az egygólos vereség. Pici hiányzott, péntekre megtaláljuk, mi az” – nyilatkozta Takács Orsolya csapatkapitány.

VIZES-VB, BARCELONA 2013
NŐI VÍZILABDATORNA

A 7. HELYÉRT

Kanada–Hollandia 15 óra
A 3. HELYÉRT

Oroszország–Magyarország 16.30 (Tv: m1, Eurosport)
AZ 5. HELYÉRT

Görögország–Egyesült Államok 20.45
DÖNTŐ

Spanyolország–Ausztrália 22.15 (Tv: Eurosport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik