Tükörsima magyar siker, gólözönnel

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 20:06
null
Már a nagyszünetben nyolc gólt volt a magyar csapat előnye (Fotó: Czagány Balázs)
A magyar férfi vízilabda-válogatott tükörsima, 18–4-es győzelmet aratott Ausztrália ellen a Volvo-kupa 1. fordulójában.

Az első támadás joga és az első gól is a magyar válogatotté volt, Madaras Norbert talált be az ausztrálok hálójába. Kisvártatva jött a második is, megint Madaras lendítette meg a balost, és a bal sarokban landolt a pattintott lövés.

Anthony Martin büntetőből szépített, erre egyből jött a válasz: szépen megjátszott emberelőny után Varga Dénes szedte ki a pókhálót a jobb fölsőből. Kis Gábor vállalta magára a negyediket, büntetőből jött az ötödik – tükörsima meccsre számíthatott a közönség.

Egy perccel a negyed vége előtt Szivós Márton zúdított be egy kapásgólt, 6–1 után pedig folytatódott a magyar gála. Szivós belőtte harmadik gólját is, majd az auszik elmondhatták, hogy nekik nyolc – és még a negyed közepén sem tartottunk…

Félidőre 10–2-re nőtt a magyar előny, ennek a csapat újonca, Vámos Márton örülhetett a legjobban, mivel a dudaszó előtt ő is betalált, megszerezve első gólját a válogatottban.

Akik több izgalmat vártak, csalódtak, akik több magyar gólt, nem: Madaras villant előbb, majd a Kemény-csapatból Hosnyánszky, a vendégeknél Gilchrist és Dyson iratkozott fel a gólszerzők közé. Vámos még egy „elsőt" elkönyvelhetett – először állították ki a válogatottban –, aztán az ifjú balkezes előnyből megszerezte második találatát is.

A záró negyedben Kemény Dénes pörgette fel magát egy reklamálás erejéig, a gólok pedig csak jöttek és jöttek: Török Béla és Madaras zörgette meg a hálót, a végén pedig Hárai és Kis Gábor is megörvendeztette a (meglehetősen visszafogott) drukkereket – a magyar henger 18 gólnál állt meg.

„A felkészülés elején tartunk mi is, meg a gyengének tűnő ellenfelek is, akiknek – mint általában a tengerentúliaknak – csak az olimpia számít. Láthattuk azért, hogy nem megy minden magától, olimpiai bajnokaink is tudnak hibázni. Elégedett vagyok a keret újoncaival, tegnapelőtt is jól játszottak, és ma Vámos is jól mutatkozott be. Ezek a meccsek erőt adhatnak nekik, hogy az elvárásaimnak és a klubedzőikkel megbeszélteknek megfelelően teljesítsenek" – értékelt a szövetségi kapitány.

 4. VOLVO-KUPA, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 18–4 (6–1, 4–1, 3–2, 5–0)
Hódmezővásárhely, 500 néző. V: Redding (amerikai), Terpenka (kanadai)
MAGYARORSZÁG: Gergely - Varga Dániel, SZIVÓS 3, Varga Dénes 1, STEINMETZ Á. 2, Hosnyánszky 2, Madaras 3. Csere: Nagy V. (kapus), Török 1, KIS G. 3, Marnitz, Mátyás, Hárai 1, VÁMOS 2, Bundscuh
AUSZTRÁLIA: Quinlivan – Gilchrist 1, Roach, Cargill, Will, Martin 1, Dyson 1. Csere: Dennerley (kapus), Swift 1, Streets
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Gilchrist (24. p.), Martin (29. p.)
MESTERMÉRLEG
Kemény Dénes: – Fegyelmezetten, nagy lelkesedéssel játszottunk, és az idősebbek ezúttal is segítették a fiatalok, a játékukkal és egy-egy jó szóval is, akik pedig most is bizonyították, hogy ügyesek.
John Fox: – Több játékosom is sérült volt, ezért nagyon keveset tudtam cserélni, ráadásul a magyar válogatott ellen pólózni olyan, mint fociban a Barcelona ellen játszani. Sokkal jobbak voltak nálunk.
 Kanada–Egyesült Államok 6–5 (2–1, 0–0, 2–3, 2–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik