Női vízilabda ob I: nyolcgólos sikerrel döntőben az UVSE

Vágólapra másolva!
2015.05.06. 23:56
Az már hétfőn eldőlt, hogy a női bajnokság döntőjének első résztvevője a Szentes lesz, miután a címvédő a Dunaújvárost búcsúztatta. Az ellenfélre azonban várni kellett, ugyanis a szintén két győzelemig tartó UVSE–BVSC párharc első mérkőzése előtt tömeges megbetegedés miatt halasztást kért Áts Bertalan csapata – és kapott, a sportszerű zuglóiaknak köszönhetően.

A hétfői első találkozót 11–8-ra nyerte meg az UVSE, a Laky uszodában rendezett szerdai „visszavágón” pedig hiába kezdett remekül a BVSC, s parádézott Kisteleki Dóra (az első negyedben csapata első három találatát, majd később a negyediket is ő szerezte), a második félidőben az UVSE védekezése feljavult, s eközben a másik térfélen többször is betaláltak a vendégek Doroszlai Vanda kapujába.

A hazaiaknál csupán Kisteleki Dóra tudott gólt szerezni, valamint az összecsapás végén Takács Orsolya, míg a túloldalon a hibátlanul célzó, és hat találatig jutó Keszthelyi Rita mellé „csatlakozott” hárommal Kisteleki Hanna, valamint kettővel Kövesdi Vivien. Az UVSE védekezése, valamint a kapuban Gangl Edina teljesítménye kiváló volt, így két kapott góllal zárta a második félidőt, a mérkőzést pedig végül 13–5-re nyerte meg, s bejutott a fináléba.

NŐI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

BVSC-WÁBERER HUNGÁRIA-ZUGLÓ–UVSE-CENTRÁL 5–13 (3–2, 0–2, 1–5, 1–4)
Laky uszoda, 100 néző. Vezette: Birri, Fodor R.
BVSC:
Doroszlai – Illés H., Takács O. 1, Dauda Board , Gyöngyössy A., Kisteleki D. 4, Leimeter. Csere: Máté, Varga Viktória, Kele, Farkas K., Tamás, Szmodics. Edző: Petrovics Mátyás
UVSE:
Gangl – Sikter, Keszthelyi 6, Csabai 1, Tóth I. 1, Szücs G., Kisteleki H. 3. Csere: Azumah, Hertzka Orsolya, Kövesdi 2, Kuna Sz., Korényi, Bicskei. Edző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből:
7/2, ill. 8/4
Gól – kettős emberelőnyből:
0/0, ill. 2/1
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. 1/1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:
2–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG

Petrovics Mátyás: –
Köszönöm a csapatomnak, hogy ekkora szívvel játszott. Készülünk a bronzmérkőzésre, ennél többet nem szeretnék mondani.
Áts Bertalan: –
Az első negyedben a BVSC uralta a mérkőzést, Petrovics Mátyás fantasztikusan készítette fel csapatát. A másodikban átvettük az irányítást, Gangl Edina remekül védett. A harmadik negyedben már négy góllal elhúztunk, onnantól a nagyobb rutinunknak és a több erőnknek köszönhetően magabiztosan nyertünk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Keszthelyi Rita, Gangl Edina, Kisteleki Hanna, és Kövesdi Vivien is két szép gólt szerzett. Természetesen az egész csapatot nagy dicséret illeti. Gratulálok mindkét együttesnek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik