Női vízilabda ob I: az FTC megszerezte a bronzérmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 14:16
null
Az FTC lett a bronzérmes (Fotó: fradi.hu)
Az FTC Telekom Waterpolo szerezte meg a bronzérmet a női vízilabda-bajnokságban, amelynek rájátszásában a szerdai találkozón 12–9-re, a harmadik helyért zajló párharc összesítésében pedig 2–0-ra jobbnak bizonyult a BVSC Zuglónál.

A hajráig kiélezett és kiegyenlített összecsapás utolsó négy percéhez érve még 9–9 volt az eredmény, a hazaiak azonban – akik szombaton az első felvonást vendégként ötméterespárbajban nyerték meg – egy perccel a vége előtt kétgólos előnyre tettek szert. A vendégeknek onnan már nem volt visszaút, a ferencvárosiak pedig 16 másodperccel a vége előtt 12. góljukkal beállították a végeredményt.

NŐI VÍZILABDA OB I, RÁJÁTSZÁS
A 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–BVSC-ZUGLÓ DIAPOLO 12–9 (3–2, 2–3, 3–3, 4–1)
Népliget, zárt kapuk mögött. V:Fodor R., Kovács S.
FTC:Kasó – Vályi V.2,TÓTH-CSABAI3,ILLÉS A.2,Valentin K., KUNA1,Máté Zs.1. Csere:Kövesdi2,Pőcze1,Jenei, Petik P. Edző:Béres Gergely
BVSC:Doroszlai – Gémes1,Farkas T., Kele1,GYÖNGYÖSSY1,Farkas K.1,LEIMETER2. Csere:Mihály K., Alaksza D.1,TAKÁCS O.2,Alaksza N., Koncz, Fekete F. Edző:Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből:11/5, ill. 4/1
Gól – ötméteresből:2/2, ill. 4/3
Piros lap:Petrovics Mátyás (30. p.)
A párharc végeredménye: 2–0azFTCjavára
MESTERMÉRLEG
Béres Gergely:– Már legutóbb is itt szerettünk volna végezni, de az az idény nem zárult le, így most nagy eredmény a Ferencvárosnak ez az érem. A célunk az volt, hogy mindegy hogy ötméteresekkel vagy rendes játékidőben, csak nyerjük meg a meccset. A lányok kifejezetten jól küzdöttek egymásért, ennek köszönhetően tudtunk győzni.
Petrovics Mátyás:– Ezt a párharcot már négy éve vívjuk a Ferencvárossal, eddig sikerült magunk mögött tartani az ellenfelünket. Ebben az idényben is két egyenlő csapat küzdelmének lehettünk szemtanúi, amelyben csak nüanszokkal maradtunk alul.

KÉSŐBB
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

17.30: DUE-Maarsk GraphicsUVSE Hunguest Hotels
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 10 az UVSE javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik