Női vízilabda: győzelmével kijutott a válogatott a jövő évi vb-re

Vágólapra másolva!
2010.08.21. 08:35
A magyar női vízilabda-válogatott 11–4-re nyert a házigazda új-zélandi csapat ellen a világkupa szombati játéknapján, és így kijutott a jövő évi világbajnokságra.

„Fegyelmezetten, normálisan játszottunk az egész mérkőzés során, és a fiataloknak is nagyon sok lehetőség jutott ezúttal. Kasó Orsolya ma igazán jól védett, és úgy értük el ezt az eredményt, hogy az utolsó negyedben csak a fiatalok voltak benn. Drávucz Rita betegen játszott, ezért csak pillanatokra raktam be, amikor muszáj volt."

„Többen nincsenek jól, magam is hasfájással küzdök, de nekem legalább játszanom nem kell, amivel mindenki jól jár" – értékelte a mérkőzést a szövetségi kapitány a csapat internetes oldalán, az nvv.hu-n. Hozzátette: a vb-kvóta megszerzésével sikerült teljesíteni a kitűzött célt.

„Nagyon sokat számít, hogy továbbra sem estünk ki a legnagyobbak köréből, pedig ez a csapat a tavaly megkezdett fiatalítás után most kényszerből csökkent pár rutinosabb emberrel, de ott lihegünk a nagyok nyakában, és ez a csapat már csak erősödni fog. Sok a munka benne, és bár nagy lépést tettünk most az olimpia felé, még több munka vár ránk."

Petrovics Mátyás együttese vasárnap az 5. helyért Kanadával csap össze.

 

NŐI VÍZILABDA VK 
Az 5-8. helyért
Magyarország–Új-Zéland 11–4
Kanada–Görögország 13–12
Elődöntő
Ausztrália–Oroszország 11–10
Egyesült Államok–Kína 10–9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik