Női vízi ob I: óriási izgalmak, előnyben az UVSE a döntőben

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 20:55
null
Nagyon izgalmas csatát nyert meg az UVSE (Fotó: Török Attila)
A címvédő UVSE elképesztő izgalmak után, ötméteresekkel győzte le a vendég Dunaújvárost a női vízilabda ob I fináléjának pénteki első felvonásán. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkőzését jövő csütörtökön rendezik a Tüskecsarnok uszodában.

 

A Hajós uszodában rendezett összecsapás sporttörténelmi volt abból a szempontból, hogy két hölgy, két nemzetközi játékvezető, Várkonyi Gabriella és Debreceni Nóra fújta a sípot.

A Dunaújváros az ötgólos Gurisatti Gréta vezetésével egészen a negyedik negyedig magabiztosan vezetett, de a sorozatban hatodik bajnoki elsőségére hajtó UVSE a vendégek olimpiai bronzérmeséhez hasonlóan öt találatot szerző Faragó Kamillának (is) köszönhetően visszajött a meccsbe.

A Dunaújvárosnak még így is a kezében volt a győzelem, az UVSE utolsó támadását a kapus, a 2021 legjobb női játékosának választott Magyari Alda indította el felúszásával, ezáltal emberelőnybe hozva csapatát, ezt kihasználva pedig a betegséggel küzdő Keszthelyi-Nagy Rita egalizált.

Az ötméteresek során egyetlen játékos hibázott hét sorozat alatt, az utolsó lövést Garda Krisztina, az újvárosiak válogatott kiválósága rontotta el.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ
1. mérkőzés:
UVSE Hunguest Hotels–Dunaújváros 18–17
(2–4, 3–3, 2–2, 4–2, 7–6) – ötméteresekkel
Hajós uszoda, 200 néző. V: Várkonyi G., Debreceni N.
UVSE: Magyari – Ábel-Antal, Peresztegi-Nagy 1, Szücs G., Rybanska 1, SZEGEDI 1, FARAGÓ K. 5. Csere: Mácsai 1, Forgács, KESZTHELYI-NAGY 2, Hajdú K. Edző: Benczur Márton
DFVE: Maczkó – Szabó N., GURISATTI 5, SZILÁGYI D. 2, Mahieu, Garda 2, HORVÁTH B. 2. Csere: Buis (kapus), Sajben, Mucsy, Pál R., Szellák. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 8/3. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –. Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Szücs G. (30. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Rybanska (30. p.), Horváth B. (30. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Ilyen mérkőzésre számítottunk, a lányoknak is elmondtam, hogy egy döntőben nem szépen kell játszani, hanem hatékonyan. A szívem azt mondatja velem, hogy nagyon megérdemeltük a győzelmet, a sok hiányzó ellenére hatalmasat küzdöttünk a végén, de le a kalappal a Dunaújváros előtt is, óriási csatára késztetett bennünket.
Mihók Attila: – Karnyújtásnyira voltunk a győzelemtől, mégis jobb így elveszíteni egy mérkőzést, mint nagy különbséggel, a mutatott játékkal teljes mértékben elégedett lehetek. Végig vezettünk, a nagyszünet után akár nagyobb előnyt is kiépíthettünk volna, ám ziccereket hibáztunk. A szerencse most az UVSE pártját fogta, mi pedig tanulunk a hibáinkból, a befejezéseknél a jövőben higgadtabb megoldásokra lesz szükség.

A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–BVSC-ZUGLÓ 13–4
(4–3, 3–0, 4–1, 2–0)
Népliget, 100 néző. V: Tóth S., Kovács Cs. T.
FTC:    NESZMÉLY – Vályi, Pőcze, TÓTH-CSABAI 2, DÖMSÖDI 2, Koopman, ILLÉS A. 3. Csere: MÁTÉ ZS. 2, Petik P. 1, Kuna Sz., Valentin 1, Kövesdi  2, Regős. Edző: Gerendás György
BVSC: Pecz – Farkas T.  2, Alaksza N., Gyöngyössy, Mészáros-Farkas, Alaksza D.  Csere:   Kakas (kapus), Leimeter 1, Polák, Kele, Krénusz, Hnatyszyn, Fekete F., Gémes 1. Edző:   Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből:  9/3, ill. 8/1. Gól – ötméteresből:  2/2, ill. 1/1. Kipontozódott:  Pőcze (29. p)., Regős (30. p.). Kiállítva (végleg, cserével):  Leimeter (11. p.), Vályi (11. p.) Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: 
– Szerda este óta nagyon elkeseredett volt a csapatom, és úgy gondoltam, ha a lányok elfogadhatóan játszanak, hatalmas gratuláció jár nekik. Most nemcsak elfogadható, hanem nagyon-nagyon jó meccset játszottak.
Petrovics Mátyás: – Ez elfogadhatatlan! Ha nyolc hatra kaptunk volna ki, bölcselkedhetnék azzal, hogy minket zavart meg jobban a páros cserés kiállítás, de tizenhárom négynél egyetlen dolgot tehetünk: iszonyatosan szégyelljük magunkat, és hétfőre megpróbálunk méltó ellenfél lenni. Katasztrófa, ahogy játszottunk.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik