Női vízi ob I: az UVSE egy győzelemre a bajnoki címtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.21. 21:16
null
Szücs Gabrielláék egy győzelemre kerültek a bajnoki címtől (Fotó: Török Attila)
Az UVSE a 8–5-re megnyert első mérkőzés után a párharc második felvonásán is 8–5-re győzött a BVSC ellen a női vízilabda-bajnokság döntőjében, így 2–0-s előnyre tett szert az egyik fél harmadik sikeréig tartó csatában.

 

Bár a BVSC tisztesen helytállt és nem szenvedett súlyos vereséget, a győzelemben nem bízhatott. Az UVSE az első két negyedben négygólos előnyt épített ki magának (6–2), amiből a mérkőzés második felében egyet leadott, ám a sikere nem forgott veszélyben (8–5).

A vendégeknél az első meccs legeredményesebb játékosa, Keszthelyi Rita ezúttal két gólig jutott, míg Sabrina van der Sloot háromszor talált be.

A döntő harmadik mérkőzését – amelyen az UVSE lezárhatja a párharcot – április 25-én, kedden rendezik a címvédő otthonában.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
BVSC-ZUGLÓ-DIAPOLO–UVSE 5–8 (1–3, 1–3, 3–1, 0–1)
Laky uszoda, 400
néző. V: Rubos, Marjay
BVSC: BOLONYAI – Kisteleki D., Takács O., Máté Zs., Gyöngyössy A., FARKAS K. 2, Leimeter 3. Csere: Utassy, Koncz, Kele, Varga V., Pócsi. Edző: Petrovics Mátyás
UVSE: GANGL – Szücs G., Csabai 1, Czigány D. 1, TÓTH I. 1, Kisteleki H., Keszthelyi 2. Csere: Kövesdi, Takács V., Kuna Sz., VAN DER SLOOT 3, Hertzka Orsolya, Kiss E.Edző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Máté Zs. (30. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
Petrovics Mátyás: –
Más meccs volt, mint az első, azért, mert az első két negyedben nem azt csináltuk, ami ránk jellemző. Más stílusú játékvezetők fújtak, ami felgyorsította a játékot, kaotikusabbá tette, amire rosszul reagáltunk. Elkezdtünk kapkodni, ellövöldöztük a labdát, mást védekeztünk, mint ami meg volt beszélve, ad-hoc játszottunk. Ezek nem mi vagyunk, mi az a BVSC vagyunk, amely a meccs második félidejében játszott.
Áts Bertalan: – Jól védekeztünk, hihetetlen blokkok és igazi csapatjáték mellett jó egyéni teljesítmények jellemeztek minket és a támadásaink is sokat javultak. A következő mérkőzés sem lesz könnyű, a BVSC nagyon jó csapat, ezt bebizonyította a harmadik negyedben, visszajött a mérkőzésbe, nagy csata volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik