Női vízilabda MK: másodszor is megvédte címét az UVSE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.20. 14:15
null
Az UVSE sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát (Fotó: Veres Viktor)
Az UVSE női vízilabdacsapata 9–5-re legyőzte a BVSC-t a BENU Magyar Kupa dunaújvárosi döntőjében, így sorozatban másodszor megvédte címét.

 

A mérkőzés első góljára egészen az első negyed utolsó percéig kellett várni, amikor Szűcs Gabriella emberelőnyből megszerezte a vezetést az Újpestnek. A második negyed elején Keszthelyi Rita magabiztosan értékesített büntetőjével már kettővel mentek a lilák, de Leimeter Dóra hasonló szituációból szépített.

Az újpesti kapuban Gangl Edina remekelt, ez pedig támadásban is nagy lökést adott a társaknak. Keszthelyi és Szűcs találatára csak Takács Orsolya tudott válaszolni egy szemfüles góllal, így a szünetben 4–2-re vezetett a címvédő.

A harmadik játékrész felénél már néggyel is meglógtak Áts Bertalan tanítványai, a BVSC Kele Nikolett ejtésével még visszakapaszkodott három gólra, de az Újpest a záró negyedben ismét eggyel volt jobb ellenfelénél, így sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát.

VÍZILABDA
BENU MAGYAR KUPA, NŐK, 2016–2017
NÉGYES DÖNTŐ, DÖNTŐ (DUNAÚJVÁROS)
UVSE–BVSC-ZUGLÓ-DIAPOLO 9–5 (1–0, 3–2, 3–2, 2–1)
Dunaújváros,
300 néző. V: Rubos, Petik András
UVSE: GANGL – KESZTHELYI 3, Van der Sloot 1, SZÜCS G. 2, Csabai, Czigány D., KISTELEKI H. 2. Cs: Hertzka O., Takács V., Kuna Sz., Kövesdi 1, Kiss E., Bicskei R. Edző: Áts Bertalan
BVSC: BOLONYAI – Koncz, Kisteleki D., TAKÁCS O. 2, Gyöngyössy A., Leimeter 2, Farkas K. Cs: Pócsi, Varga V., Kele 1, Máté, Tamás, Utassy. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Nagyon szép és közönségszórakoztató meccset játszottak a lányok, akik a szerdai, dunaújvárosi fiaskó után összekapták magukat, és ezúttal az igazi arcukat mutatták. Örülök, hogy csak öt gólt kaptunk, és annak is, hogy a harmadik negyed közepéig mindössze kettőt. A meccs előtt nem foglalkoztatott, hogy harmadszor nyerhetünk, örülök neki, hogy sikerült. Meg kellett küzdeni a győzelemért, de ez ettől a garnitúrától el is várható.
Petrovics Mátyás:
– Az első negyedben sok sanszunk volt, mert Bolonyai Flóra jól védett, jól blokkoltunk, és kaptunk három emberelőnyt, ezekből azonban nem tudtunk gólt szerezni. Jól védekezett az UVSE, magunkon pedig éreztem a szombati meccs fáradtságát, még ha nem is fogjuk erre a vereséget. Végig egyenrangú partnerei voltunk az UVSE-nek, nem lehetek elégedetlen, mindent megtettünk a legjobb magyar csapat ellen.

A végeredmény
1. UVSE (Bicskei Réka, Csabai Dóra, Czigány Dóra, Gangl Edina, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kiss Eszter Lara, Kisteleki Hanna, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Maczkó Lilla, Pap Mónika, Sabrina van der Sloot, Szücs Gabriella, Takács Vivien, edző: Áts Bertalan)
2. BVSC-Zugló-Diapolo
3. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics és Hungerit-Szentes

KORÁBBAN
ELŐDÖNTŐ

Hungerit Szentes–UVSE 8–19 (1–4, 4–4, 0–6, 3–5)
DUE-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló Diapolo 14–15
(3–4, 4–2, 1–1, 2–3, 4–5) – büntetőkkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik