Női vízi Euroliga: nem tudta megszerezni a bronzérmet az UVSE

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2022.04.03. 15:16
null
Kikapott az UVSE a bronzmeccsen (Fotó: Dodó Ferenc/Kelet-Magyarország)
Címkék
Az UVSE 11–6-ra kikapott az olasz Padovától a női vízilabda Euroliga bronzmérkőzésén, vasárnap, így lemaradt a dobogóról. 

A tavalyi bronzérme után az idén érem nélkül maradt az UVSE a női vízilabda Euroligában. Pedig az első három negyed alapján nem úgy tűnt, hogy ebből negyedik hely lesz – na jó, legalábbis húsz másodperccel a harmadik negyed vége előtt semmiképpen.

Kicsit lassan kezdett az UVSE a 3. helyért rendezett mérkőzésen, a Padova lőtte az első két gólt, de nagy gond ekkor sem volt a kék-sárgák játékával. Az első negyedben sikerült is egyenlíteni, a második szakaszban pedig már az UVSE vezetett két góllal. Benczur Márton egy nap alatt összerántotta a védekezést (volt honnan, hiszen az Olympiakosztól kapott 18 gól rengeteg), ami jó kapusteljesítménnyel párosult, ez pedig megalapozta a magyar bajnok teljesítményét. Egyedül az emberelőnyös helyzetkihasználás nem volt az igazi, ám az olaszoké még ennél is rosszabb volt.

Megvédte címét az Olympiakosz
A fináléban a házigazda Olympiakosz magabiztos, 11–7-es győzelmet aratott a Sabadell együttese felett, ezzel címét megvédve, összességében harmadszor hódította el a legrangosabb európai trófeát. (MTI)

A folytatásban az volt a forgatókönyv, hogy a Padova feljött egy gólra, az UVSE pedig ellépett kettővel – ekkor jött a harmadik szakasz emlegetett végjátéka, ami fordulópontot jelentett a mérkőzésen. Az UVSE vezére, az Olympiakosznak kilenc gólt lövő Keszthelyi-Nagy Rita a blokkba püfölt egy kettős emberelőnyt 19 másodperccel a negyed vége előtt (összességében már a második kettős fórját rontotta el a csapat), ráadásul az ellentámadást sem sikerült kivédekezni: az addig féken tartott Elisa Queirolo bombagólt lőtt egy másodperccel a dudaszó előtt. Kétgólos előny helyet döntetlenről kezdődött az utolsó nyolc perc...

Ettől szárnyra kapott a Padova, és teljesen összezavarodott az UVSE. Sorozatban négyet lőttek az olaszok, és ezek közül csak egyet szereztek emberelőnyből, hármat is akcióból értek el, ami jól mutatja, hogy az UVSE addig jól záró hátsó alakzata mennyire szétesett. Ábel-Antal Dóra megtörte a közel tízperces gólcsendet, de addigra már elment a mérkőzés. Az utolsó percek kaotikus játékot hoztak, az UVSE dupla vagy semmi alapon előrehozta a kapusát, de ebből is a Padova lőtt kettőt: Laura Barzon egész pályás lövésből és lefordulásból is betalált.

A Padova 11–6-ra győzött, az UVSE így negyedikként zárta az Euroligát, amit sajnálhat, hiszen nyerhető meccset engedett ki a kezéből – volt, akinél el is tört a mécses a találkozó után.

A 3. HELYÉRT
PLEBISCITO PADOVA (olasz)–UVSE-HUNGUEST HOTELS 11–6
(2–2, 1–2, 2–1, 6–1)
Athén, 100 néző. V
: Blanchard (francia), Franulovic (horvát).
PADOVA: TEANI – Dario, Millo, BARZONI 5, BORISZOVA 2, QUEIROLO 2, Centanni. Csere: Casson, Gottardo 1, Meggiato, Armit 1, Tognon. Edző: Stefano Posterivo
UVSE:
MAGYARI A. – Szegedi, ÁBEL-ANTAL 2, Szücs G., RYBANSKA 2, Faragó K., Keszthelyi-Nagy 2. Csere: Peresztegi-Nagy, Hajdú K., Mácsai E., Kóka, Forgács. Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből:
9/1, ill. 11/3.
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 2/0.
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott:
Centanni (24. p.), Casson (26. p.), Szücs G. (29. p.), Meggiato (31. p.)
MESTERMÉRLEG

Stefano Posterivo:
– Az utolsó negyed nagyon jól sikerült, és védekezés szempontjából az előzőek sem voltak rosszak, csak gyengén támadtunk. Az utolsó szakaszra mindenen változtattunk, nagyon örülök, hogy megszereztük a bronzérmet, ez a Padova eddigi legjobb nemzetközi eredménye.
Benczur Márton:
– Nagyon jó kérdés, hogy mi történt az utolsó negyedben... A Padova megtette a dolgát, amiért elismerés illeti. Mi nagyon csalódottak vagyunk, a kezünkben volt a meccs, de ennyire összezavarodva, főleg ilyen rossz lövésekkel lehetetlen mérkőzést nyerni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik