Női vízi Euroliga: kikapott az UVSE az elődöntőben

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 17:43
null
Keszthelyi-Nagy Rita egymaga kilenc gólt szerzett (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az UVSE 18–11-re kikapott a házigazda és címvédő görög Olympiakosztól a női vízilabda Euroliga Pireuszban zajló négyes döntőjének szombati elődöntőjében.

Nem vallott szégyent beugróként az UVSE az Euroliga elődöntőjében – mint ismeretes, a magyar bajnok eredetileg a második számú kupasorozat négyes döntőjében játszott volna, de az orosz csapatok kizárása miatt az olasz Padovával együtt előrelépett.

A címvédő Olympiakoszt hazai medencében valószínűleg senki sem fogja megállítani ezen a hétvégén, így nem meglepő, hogy az UVSE-nek sem sikerült. Nagyon korán kinyílt az olló a két csapat között, az elképesztő szurkolótábor által támogatott görögök a második negyedben már 9–3-ra is vezettek. Az UVSE egyszer még visszajött három gólra, de utána ismét beindultak a hazaiak, és végül 18–11-re nyertek.

Csakhogy Keszthelyi-Nagy Rita közben ellopta a show-t!

Kezdjük azzal, hogy világklasszisunk egymaga kilenc gólt lőtt a BL-címvédőnek – kár, hogy a társak összesen kettőt termeltek mellé –, és ezek között ott volt az év gólja is. A második negyed utolsó másodperceiben labdát szerzett az UVSE, a leforduló Keszthelyi-Nagy addigra már az ellenfél kapujánál járt, és a kapus Magyari Alda hajszálpontos indítását dopplerrel juttatta a kapuba, vagyis a nagyjából 22 méteres passzt egyetlen érintéssel pöckölte át Diamandopulu feje fölött… Elképesztő megoldás volt!

Az UVSE vasárnap – magyar idő szerint 14 órától – az olasz Padova ellen a bronzéremért ugorhat medencébe, ilyen mozdulatokkal megismételheti a tavalyi harmadik helyét.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
NÉGYES DÖNTŐ, PIREUSZ

ELŐDÖNTŐ

OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög)–UVSE-HUNGUEST HOTELS 18–11
(5–3, 5–2, 4–4, 4–2)
Athén, 1000 néző. Vezette: Blanchard (francia), Rakovics (szerb)
OLYMPIAKOSZ: H. DIAMANDOPULU – V. PLEVRITU 4, ELEFTERIADU 2, Sleeking, XENAKI 3, Sziuti 1, E. Plevritu 1. Csere: Sztamatopulu (kapus), Christmas 2, Miriokefalitaki 2, RANEY 1, M. Plevritu 2, Tricha. Edző: Alekszandar Csirics
UVSE: Magyari A. – KESZTHELYI-NAGY 9, Faragó K., Ábel-Antal, Rybanska 1, Szücs G., Szegedi. Csere: Peresztegi-Nagy, Aubéli, Hajdú K., Forgács, Mácsei E. 1. Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 12/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Raney (28. p.), E. Plevritu (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Csirics:
– Az elődöntő nagyon nehéz műfaj, ennek megfelelően az elején kicsit idegesek is voltunk, de viszonylag gyorsan megtaláltuk a ritmust, és három-négy gólos előnyt harcoltunk ki. Szinte végig tartani tudtuk az iramot, aminek nagyon örülök. A nagy különbség ellenére egyáltalán nem volt könnyű a mérkőzés.
Benczur Máron: – Megérdemelten nyert az Olympiakosz, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk ebben a fantasztikus légkörben. Az elején kaptunk néhány szerencsétlen gólt, de nincsenek rossz érzéseim a csapatommal kapcsolatban. Keszthelyi-Nagy Rita játékára nehéz jelzőket találni, az én szememben a világ legjobbja, büszke vagyok rá, hogy az edzője lehetek. Remélem, a lehető legtovább a mi játékosunk marad.

A másik elődöntő eredménye
Sabadell (spanyol)–Padova (olasz) 9–8
(2–2, 2–1, 5–0, 0–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik