Női vízi Euroliga: az UVSE ikszelt az olaszok ellen

Vágólapra másolva!
2021.02.06. 20:51
null
Leimeter Dóra volt a BVSC legeredményesebb játékosa (Fotó: Török Attila, archív)
A női vízilabda Euroliga selejtezőjében az A-csoportban az UVSE két győzelem után a harmadik mérkőzésén döntetlenre végzett az olasz Ekipe Orizzontéval, a C-csoportban a BVSC a harmadik meccsét is elveszítette, így negyedik helyezettként nem jutott tovább. A Szőnyi úti gárda a római kvalifikációs torna szombati játéknapján a házigazda olasz SIS Romától szenvedett egygólos vereséget. Két vereség után harmadik mérkőzését megnyerte az FTC, de így sem juthat már tovább a sorozat negyeddöntőjébe.

 

A magyar bajnoki címvédő UVSE a Hajós uszodában a harmadik negyedben tudott először kétgólnyira ellépni szívósan küzdő ellenfelétől, az Ekipe Orizzontétól, amely azonban 5–3-ról visszajött 5–5-re. A záró szakaszban a házigazda elhúzott 8–6-ra, ám az olasz alakulat a hajrában egyenlíteni tudott.
Az UVSE góljai közül Antal Dóra, Baksa Vanda és Szegedi Panni is kettőt szerzett.

A BVSC többször is vezetett hol egy, hol két találattal, a harmadik negyedben azonban a SIS Roma 5–5-nél utolérte, és végül nagy csatában nyerni tudott 10–9-re.

A zuglói alakulat legeredményesebb játékosaként Leimeter Dóra három gólt szerzett.

A csoport ötödik tagja, az Olympic Nice nem indult a tornán, így a magyar csapatnak, amely vasárnap játszott volna a francia együttessel, már nem lesz mérkőzése Rómában.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA, SELEJTEZŐ
CSOPORTKÖR

A-CSOPORT (BUDAPEST)
UVSE Hunguest Hotels–Ekipe Orizzonte (olasz) 88 (11, 21, 33, 23)
Jegyzőkönyv később!

C-CSOPORT (RÓMA)
SIS Roma (olasz)–BVSC-Zugló 10–9 (1–2, 1–2, 4–2, 4–3)
Jegyzőkönyv később!

B-CSOPORT (VERONA)
FTC-Telekom Waterpolo–Verona (olasz) 12–11 (1–3, 3–1, 3–4, 5–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik