Vízi MK: Óriási dolog, hogy Nagy Viktor dicsér engem! – Bányai Márk

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.09.26. 21:38
A Szolnok magabiztosan győzte le 11–5-re a BVSC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében. A Tisza-partiak fiatal kapusa, Bányai Márk csak a harmadik negyed közepén kapta az első gólt, így nem csoda, ha a BVSC kapusa, Györke Zsolt is kiemelte a teljesítményét. És természetesen csapattársa, Nagy Viktor is megdicsérte. 

„Az maradjon titok, hogy mit mondott nekem Nagy Viktor, miután becsorgott a BVSC első gólja – mondta sejtelmesen Bányai Márk az NSO Tv-nek. – Tényleg szerencsétlen gól volt, csak mosolyogni tudtunk rajta mindketten. A meccs után megdicsért. El sem tudom mondani, milyen jó érzés, hogy Nagy Viktor engem dicsér, egyszerűen óriási! Tőle mindennap tanulni, nagyon jó dolog.”

Györke Zsolt, a BVSC kapusa is kiemelte a KSI-ben nevelkedett 20 éves játékos teljesítményét.

„Az első két negyedben az ellenfél kapusteljesítménye kimagasló volt. Nálunk a védekezés döcögött, olyan gólokat kaptunk, amire nem számítottunk, és ezzel már a meccs elején kinyílt az olló. A végén legalább lőttünk gólokat, s remélem, hogy a közönségnek azért tetszett a találkozó.”

Videónkból az is kiderült, meglepte-e a BVSC-t hogy Nagy helyett Bányai Márk védett, valamint Györke arról is beszél, hogy az OSC helyetti beugróként mennyit készültek a Szolnokra. Bányai pedig elmondja, szerinte mi volt az oka annak, hogy a legutóbbi, utolsó másodpercekben 12–11-re megnyert találkozó után most igencsak magabiztos győzelmet arattak a zuglóiak ellen.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, BUDAPEST, HAJÓS ALFRÉD USZODA
ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA–BVSC-ZUGLÓ MKB-EUROLEASING 11–5
(3–0, 3–0, 2–2, 3–3)
Hajós uszoda, 800néző.V: Csanádi, Tóth I.
SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács Gergő 1, KONARIK 3, Angyal 1, D. Pijetlovics, Dőry, F. FILIPOVICS 2.Csere: DRASOVICS 2, Nagy Ádám, Schmölcz 1, Jansik D. 1, Szeghalmi, Teleki. Edző: Zsivko Gocics
BVSC: Szakonyi – Sugár, Mészáros Cs., Pásztor M., Ágh, Nagy M., Gyárfás T. Csere: GYÖRKE (kapus), Irmes P. 1, Mészáros M., Kovács P., Czigány K. 1, Batizi 1, Csapó M. 2.Edző:Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 11/1
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:
– Engem is meglepett, hogy ilyen kevés edzés után milyen jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon agresszívan védekeztünk, ennek köszönhetően alakult ki a nagyobb különbség. Az nem tetszett, hogy a harmadik negyedtől nem koncentráltunk eléggé, ekkor már mindenkinek a döntő járt a fejében.
Szűcs Levente: – Örülök, hogy itt lehettünk, mert minél több meccsre van szükségünk ahhoz, hogy játékba lendüljünk. Felfelé ívelő formát mutattunk az előző találkozókon, és most sem játszottunk rosszul, megvoltak a lehetőségeink, csak nem tudtuk belőni azokat. Az ellenfél kapusa nagyon jó teljesítményt nyújtott.

FTC-TELEKOM–A-HÍD VASASPLAKET 13–9(2–1, 5–2, 4–5, 2–1)
Hajós uszoda, 1000 néző. V: Rubos, Füzesi
FTC: VOGEL SOMA – JANSIK SZ. 3, FUNDULISZ 3, Sedlmayer 1, Német T., Vámos 1, Jaksics 1.Csere:Gárdonyi (kapus), Vigvári Vendel 2, CONSTANTIN-BICARI 1, Pohl, Mezei 1, Kállay M., Nyíri B.Edző:Varga Zsolt
VASAS: B. Mitrovics – Bátori 1, SZATMÁRI 3, Randjelovics, Simon H. 1, Drasko Brguljan 1, VADOVICS V. 2.Csere:Takács B. 1, Bedő, Bóbis B., Sélley-Rauscher. Másodedző:Bóbis Máté
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Bátori (16. p.), Vigvári Vendel (29. p.), Pohl (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
Összességében kiegyensúlyozottan teljesítettünk, az elejét leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. Voltak kisebb hullámzásaink, és néhány problémánk is, gondolok itt a görcsökre, de ez benne van az ilyen téttel bíró meccsben. Örülök a győzelemnek, ugyanez a célunk a döntőben is.

Bóbis Máté: –Jól kezdtünk, de aztán megakadtunk támadásban, főleg az emberelőnyök kihasználását éreztem borzasztónak. Utána próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, ami hellyel-közzel sikerült. Vasárnap szeretnénk megszerezni a bronzérmet.

VASÁRNAP
18.45:a 3. helyért, BVSC–Vasas (Tv:M4 Sport+)

20.15:döntő, Szolnok–Ferencváros (Tv:M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik