Meglepetés-gálameccsel búcsúztatták a világbajnok Szivós Mártont

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.06.28. 17:46
Barátai gálameccset szerveztek a tavaly különösebb csinnadratta nélkül visszavonuló Szivós Mártonnak, amiről az ünnepelt csak közvetlenül a vízbe ugrás előtt értesült.
Szivós Mártont meglepték (Fotó: Balogh László) – A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI KÉPGALÉRIÁNKAT!
Szivós Mártont meglepték (Fotó: Balogh László) – A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI KÉPGALÉRIÁNKAT!



A szokott nyári gyerekzsivajnál valamivel mélyebb és néhány decibellel hangosabb beszélgetés töltötte meg a Hajós uszoda auláját hétfő kora délután. Ha valaki ránézésre nem tudta volna megmondani, hogy jelenlegi és korábbi vízilabdázók gyűltek össze nagy létszámban, az a beszélgetéseket hallva gyorsan képbe került.

„– Te is játszol? – Mondjuk úgy, hogy belemegyek a vízbe!”

Ehhez hasonló épületes párbeszédeket folytattak a jelenlévők, akik hatalmas meglepetésre készültek. A világbajnok Szivós Márton pályafutása ugyanis úgy ért véget még tavaly tavasszal, hogy bejelentették a bajnokság törlését, így aztán rendes búcsú nélkül maradt a világklasszis szélső. Amikor újraindult a vízilabdaélet, már a Honvéd vezetőedzőjeként készült minden idők legkorábban kezdődő idényére, így megint nem lehetett rendesen elbúcsúztatni.

Na de most!

Szivós barátai összeálltak, kezdve azzal, hogy Paján Viktor rávette az ünnepeltet, tartson egy edzést a fiataloknak a Hajósban. Miközben Szivós javában mutogatta a helyes mozdulatokat, a parton felsorakozott kétcsapatnyi nem akármilyen játékos, a lelátón pedig a családtagjai foglaltak helyet.

A meglepetés teljes volt, az első döbbenet után pedig következett a jól titkolt gálameccs. Annyi könnyítés volt, hogy keresztbe játszottak a csapatok, amelyeket Merész András, illetve Märcz Tamás szövetségi kapitány vezetett. Az aktív és a visszavonult pólósokat sikerült egyformán elosztani, így aztán egyik fél sem volt túlerőben – Szivós pedig félidőben csapatot cserélt.

„Ne haragudj, Marci, de ne a rövidet lődd” – kért elnézést Gergely István az egyik védése után. A másik kapus, Decker Ádám eközben megállapította, hogy Merész András ezúttal nem tudja lecserélni, mert nincs kire, de a mester rögtön tromfolt azzal, hogy megoldja…

A vízben közben potyogtak a gólok, utána pedig mindenki Szivóst ünnepelte, sorra készültek a közös fotók, ráadásul Székely Bulcsú a KSI, míg Gergely István a Honvéd képviseletében meg is ajándékozta az igencsak meghatott ünnepeltet.

„Először nem tudtam felfogni, hogy mi történik – mondta Szivós Márton. – Egyáltalán nem számítottam hasonlóra, teljesen meglepődtem, és nagyon örültem, hogy ennyien eljöttek a régi csapattársak közül, és hogy itt volt a családom, itt voltak a barátaim. Jót játszottunk, beszélgettünk, nevetgéltünk, és a lelátón ülő sportiskolások láthattak néhány szép megmozdulást. Erre az alkalomra mindig emlékezni fogok!”

VÉLEMÉNY
Nagyon élveztem a meccset, hiszen azért a visszavonulásom után nem sok alkalom volt arra, hogy a régi társakkal együtt játsszak a Margitszigeten, ráadásul úgy, kommentátor van, zene szól és még szurkolók is vannak. Ez a gálameccs a legszebben csillogó időket hozta vissza. Szeretettel jöttünk ide, és remélem, sikerült meglepetést okoznunk Marcinak, aki megérdemelte ezt a búcsúztatást – mondta Gór-Nagy Miklós világbajnok bekk.

Teljes volt a meglepetés (Fotók: Balogh László)
Teljes volt a meglepetés (Fotók: Balogh László)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik