Meglepetés: a Kemény-csapat simán kikapott a görögöktől

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.07.21. 21:23
null
Varga Dénes azért három gólt elvállalt (Fotó: Meggyesi Bálint, NS-archív)
Az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott nagy meglepetésre 11–8-as vereséget szenvedett a görög csapattól az olaszországi nemzetközi felkészülési torna szerdai nyitó fordulójában.

A mérkőzésen majdnem öt percet kellett várni az első gólra, ekkor Madaras Norbert talált be, de az első negyed után már a görögök mentek előnnyel fordulni, Delakasz és Milonakisz góljának köszönhetően.

A második játékrész elején Varga Dénes emberelőnyből egyenlített, de ez volt az utolsó eset, hogy a Kemény-csapat nem volt hátrányban a meccsen. A görögök két percen belül három gólt szereztek, Hegedüs Gábor szépítése után Kolomvosz visszaállította a kétgólos hátrányt (3–5 a félidőben).

A folytatás semmivel sem lett jobb, felváltva estek a gólok, így biztosan tartotta előnyét a görög válogatott. A harmadik negyed után 5–8 állt az eredményjelzőn, és két gólnál közelebb egyszer sem tudott jönni a magyar csapat – tulajdonképpen rendkívül simán nyertek az egyaránt háromgólos Delakasz és Milonakisz vezette hellének.

A magyar válogatott következő mérkőzésén Oroszországgal találkozik.

„Sajnos nem akadt egy olyan játékos sem ezen a napon, aki hozzá tudott volna tenni a csapat teljesítményéhez, mindenki nagyon rosszul játszott. Jól kezdtünk, a görögök alig tudtak támadni, stabilak voltunk, majd kaptunk egy távoli gólt, s a csapat elveszítette a biztonságát, nem volt vezéregyénisége, aki meggyőző jelenlétével segíteni tudott volna. Az egész meccsen csak kapaszkodtunk" – értékelt Kemény Dénes a Nemzeti Sportnak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SIRACUSA
B-csoport, 1. forduló:
Görögország–Magyarország 11–8 (2–1, 3–2, 3–2, 3–3)

Siracusa, 200 néző. V: Borell (spanyol), Severo (olasz)
GÖRÖGORSZÁG:
Calkanisz – Milonakisz 3, J. Fudulisz, Miralisz 1, Delekasz 3, I. Fudulisz, Afrudakisz 1, Doszkasz, Murikisz 2, Miteludisz, Gunasz, Kolombosz 1, Flegkasz (kapus). Szövetségi kapitány: Taszosz Dumpasz
MAGYARORSZÁG:
Szécsi – Varga Dénes 3, Szivós 1, Hosnyánszky 1, Kis G., Biros, Madaras 2. Cs: Nagy V. (kapus), Hárai 1, Hegedüs G., Vámos, Varga Dániel. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

Emberelőny: 7/5, ill. 6/2
Olaszország–Oroszország 12–5 (4–1, 2–0, 3–2, 3–2)
A-csoport, 1. forduló:
Németország–Kazahsztán 14–9 (2–1, 6–4, 4–3, 2–1)
Egyesült Államok–Kanada 11–6 (3–2, 4–2, 2–0, 2–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik