Madaras hazatérne, de sok gondot lát itthon

Vágólapra másolva!
2010.05.18. 14:53
null
Madaras szívesen visszatérne Magyarországra, de egyelőre sok gondot lát itthon (Fotó: Németh Ferenc)
A Primorac Kotor 9–3-as legyőzésével hatodszor lett Európa legjobb klubcsapata a Pro Recco, amelynél feltehetőleg marad a Benedek, Kásás, Madaras magyar trió. Madaras már csak azért sem jön haza, mert itthon szerinte nem jó irányba mennek a dolgok.

– Ennek az Euroliga-döntőnek csak az első fele volt izgalmas.
– A meccs elején még izgatottan játszottunk, majd ahogy belerázódtunk, ők úgy estek szét. Egy-két nagyon jó egyéni teljesítmény is ekkor csúcsosodott ki, hat háromnál pedig minden eldőlt. Aztán helyben ünnepeltünk, mindenki ott volt az elnöktől az úgymond szimpatizánsig, voltunk vagy százötvenen, jó hangulat uralkodott.

FELTEHETŐEN BENEDEK ÉS KÁSÁS IS MARAD A RECCÓBAN

Valószínűleg a Recco másik két magyar légiósa, Benedek Tibor és Kásás Tamás is marad a „világválogatottnál".

Előbbi ugyan Vincze Balázs és Dala Tamás segítségével feltámasztaná az Újpest vízilabda- szakosztályát, de a nagyszabású terv egyelőre tényleg csak terv, Kásás pedig csakis megfelelő feltételek esetén jönne haza.

„Egyetlen magyar csapattal tárgyaltam komolyan – mondta „Kása", nem felfedve az érdeklődő kilétét. – Ám amikor a Recco elnökével is beszéltem, nagyjából eldőlt, hogy maradok.

– Milyen volt évtizedek után a bajnokságban nem, csak a nemzetközi rangadókon szerepelni?
– Eleinte féltem tőle, aztán belerázódtam, végül jólesett, hogy csak az Euroliga-mérkőzéseken játszottam. Persze akadt egy-egy kemény összecsapás, amelyet nem volt jó kívülről nézni, de ezt lerendeztem magamban. A meccshangulat hiányzott, a terhelés megvolt, hiszen többször előfordult, hogy amikor a többiek délután bajnokit játszottak, mi délelőtt még keményen úsztunk. Négy-öt éven át úgy ment, hogy a klubévad befejezése és a válogatott szezon kezdete között mindennel együtt csak egy hetem volt. Most legalább nem vagyok fáradt.

– Lesz is dolga a nyáron!
– Biztos, hogy egy szem balkezesként nem lesz könnyű a válogatottban, már csak azért sem, mert ez új csapat. Pekinghez képest a tizenegy mezőnyjátékosból öten biztosan nem lesznek jelen. Az Európa-bajnokságtól azt várom, hogy a tavalyi vébé ötödik helyénél jobbak legyünk, továbbá, hogy egy-két új ember kitűnjön.

– Mi a véleménye a fél térden lévő magyar klubokról?
– Ez megérne egy külön cikket...

– Ezért nem jön haza, vagy mert erős marad a Recco?
– Összetett kérdés. Elnökünk a százéves jubileumig, azaz még három évig biztosan ezen a szinten tartja a klubot, és álszent lennék, ha azt mondanám, hogy az anyagiak nem játszanak szerepet. Ráadásul a következő szezonban több Euroliga- meccs is lesz, amelyeken játszhatok. De most már csak egy évre írok alá, és továbbra sem zárkózom el a hazatérés elől. Ha innen eligazolnék, hazafelé venném az irányt.

A MADARASSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT KERESE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik