Ki a jobb? – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.05.22. 23:11

Miközben a szolnoki kapus, Nagy Viktor immár bajnokként nyilatkozott az M4 Sportnak, edzője, Zsivko Gocics nemes egyszerűséggel egy puszit nyomott az arcára, nálam ettől lett bajnoki döntőhöz illő hangulata a szombati finálénak.

Nem mintha a játékosok tehettek volna arról, hogy így esett, inkább annak köszönhető a csendes(ebb) délután, hogy az olimpiára gondolva, a lehetőségek ellenére maradt a zárt kapu a két Szolnok–OSC-n. Így volt helyes, még csak az kellene, hogy a legjobbjaink közül bárkinek is veszélybe kerüljön a tokiói szereplése.

Mert lehet akármekkora ünnep most Szolnokon, pólónk erejét egyértelműen az határozza majd meg, hogy mi lesz a játékokon. Nem véletlenül mondta Nagy kapus is, amikor a jövőjéről faggatták, hogy várjunk még vele, egyelőre az olimpia következik.

A nézőcsend persze csak a hangulatot mérsékelte, az izgalmakat nem. Köszönhetően a játékosok elszántságának. Az OSC egy 2–7-es negyeddel zárta az első felvonást Szolnokon, a hozzáértők szerint az idény gyötrelmeiben elfáradtak a játékosai, erre fel a második meccsen 8–5-re vezettek a félidőben. Lélekben erősnek kell lenni ahhoz, hogy senkinek ne járjon a fejében, ami volt, mindenki mondja, hogy ez a profiknál természetes, ám megfelelni a követelménynek csak kevesen tudnak.

Ez a szombati csata bárhogy eldőlhetett volna. Végül az döntött, hogy a remekül játszó Angyal Dániel lövése után a labda a kapufáról Lévai Márton kapus fejére pattant, majd a hálóba. Ezt a figurát aligha gyakorolták sokat a bajnokcsapat pólósai.

Minden mást természetesen igen, ezért lehetett hálás, s mondhatta nagy örömmel (ékes magyarsággal!) Gocics, hogy nem véletlenül lett bajnok harmadik edzői idényében a csapat. Azt pedig én teszem hozzá, hogy keretében a három külföldi nem akárki, Filip Filipovicstól, Dusko Pijetlovicstól, Radomir Drasovicstól tényleg lehet tanulni.

Az OSC viszont csak honfitásaimmal operált, jólesik erre gondolnom, persze az én örömöm smafu a honi sport elitjében. Mindenesetre a csapat többet tett a soknál az idei kiírásban, elég csak arra gondolni, hogy a bajnoki elődöntőben a legjobb magyar együttesnek tartott, a BL-végjátékban is esélyes FTC-n jutott túl. Nem mellesleg, jó, hogy vitatkozni lehet arról, melyik a legjobb, hiszen a Fradiról mondják, a Szolnok bajnok lett, az pedig biztató, ahogy a sokra hivatott OSC-edző, Varga Dániel búcsúzott: „A Szolnok lett a bajnok, de nekem van a legjobb csapatom.”

Összefoglalva: jöhet az olimpia!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik