Horvátország: „Szörnyű volt” – edzés közben érte a földrengés a pólósokat

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.30. 13:35
null
A horvát válogatott tagjai éppen a medence szélén voltak, amikor megtörtént a baj... (Fotó: AFP)
Edzés közben érte a kedd délelőtti horvátországi földrengés a horvát vízilabda-válogatottat. A szövetségi kapitány szerint játékosai ruha nélkül szaladtak ki az épületből.

Kedd délelőtt Richter-skála szerinti 6.3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. Az epicentrum mindössze 20 kilométerre a fővárostól volt, ahol a horvát vízilabda-válogatott éppen edzést tartott.

„Éppen a vízben, a medence szélén voltak a játékosok. Szörnyű volt. A medence szélén úgy kezdett folyni a víz, mintha cunami lenne. Minden recsegett, dübörgött. A játékosok megrémültek, és ahogy tudtak, szálltak ki a vízből, majd ruha nélkül szaladtak ki az épületből” – kommentálta Ivica Tucak, a horvát pólóválogatott szövetségi kapitánya.

Az edzést természetesen megszakították, a válogatott összetartását pedig felfüggesztették. A pólóválogatott játékosai január másodikán edzenek majd újra, és folytatják a felkészülést a Debrecenben megrendezendő világligatornára, amelyen többek között a magyar válogatottal mérhetik össze erejüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik