Férfi vízilabda-vl: 6. helyen zárt a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2021.01.10. 17:39
null
A hatodik helyen zárta a magyar válogatott a debreceni tornát (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–7-re kikapott Szerbiától a világliga európai selejtezőjének vasárnapi játéknapján Debrecenben, így a hatodik helyen zárta a tornát.

 

A magyar válogatott a szerbek ellen zárta a világliga kontinentális nyolcas döntőjét Debrecenben, és felkészülésnek beillő torna ide, az 5. helyért vívott meccs oda, azért a szerbekkel találkozni mindig presztízscsatát jelent.

A mérkőzésen ráadásul meglehetősen közeli ismerősök kerültek szembe egymással, hiszen a szerbek közül hatan jelenleg is az ob I-ben pólóznak, négyen korábban játszottak a magyar élvonalban hosszabb-rövidebb ideig. Így aztán előfordult, hogy olyan klubtársak tunkolták egymást a vízbe, akik néhány nappal később már közös célokért küzdenek.

Ebből az ismertségből Braniszlav Mitrovics jött ki a legjobban, aki előbb Manhercz Krisztián, majd Hosnyánszky Norbert ötméteresét is kivédte – előbbivel az OSC-ben, utóbbival Egerben játszott együtt évekig. De jól védett a másik oldalon Nagy Viktor is, aki három negyeden át lenullázta a szerbek legnagyobb lövőit. Hiába, ő meg Andrija Prlainovics és Filip Filipovics lövéseit ismeri a közös edzésekről...

Ebből aztán kiegyenlített és kevés gólt hozó mérkőzés kerekedett, váltott vezetéssel és nagy küzdelemmel. Az mindkét csapaton látszott, hogy a torna harmadik napján jártunk, a lendület már nem volt akkora, mint egy nappal korábban.

Az 5–5-ről kezdődő záró negyedben emberelőny-emberhátrány gyakorlássá alakult a mérkőzés, ebben pedig a délszlávok voltak precízebbek. Az addig jól hatástalanított Filipovics és Prlainovics is megvillant, ez pedig el is döntötte a mérkőzést a szerbek javára. Lényegében az jelentette a különbséget a hajrában, hogy az ellenfél két klasszisa a vízben volt, a mieink meg a tévében nézték az összecsapást.

A szerbek 9–7-re nyertek a kiegyenlített mérkőzésen, a magyar válogatott így a hatodik helyen zárta a tornát. Összességében azonban három jó meccset játszott a tartalékos csapat, rengeteg tanulsággal.

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ (DEBRECEN)
AZ 5. HELYÉRT

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 7–9 (1–2, 2–2, 2–1, 2–4)
Debrecen,
zárt kapuk mögött. Vezette: Vojevogyin (orosz), Bjeljevcov (ukrán)
MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Manhercz K. 1, Hosnyánszky 1, Kovács Gergő, Mezei, Erdélyi, ANGYAL 2. Csere: SEDLMAYER 1, Nagy Ádám 1, Német T., Jansik Sz. 1, Vigvári Vendel. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
SZERBIA: B. MITROVICS – Gogov, Prlainovics 1, Jaksics, D. PIJETLOVICS 2, F. Filipovics 2, Mandics. Csere: G. PIJETLOVICS (kapus), Dedovics 1, Randjelovics, VICO, DRASOVICS 2, V. Rasovics 1. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Gól – emberelőnyből: 13/6, ill. 13/6
Gól – ötméteresből: 2/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Sosem jó érzés úgy elhagyni a medencét, hogy nem győztünk, néhány higgadtabb megoldás kellett volna támadásban ahhoz, hogy a magunk javára billentsük a kiegyenlített mérkőzést. Előremutató meccs volt, felvettük a versenyt a keményen küzdő szerbekkel, de ehhez a teljesítményhez még tudunk hozzátenni, az a plusz pedig elég lesz ahhoz, hogy a következő alkalommal le is győzzük őket.

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
A 7. HELYÉRT

Horvátország–Franciaország 17–5 (4–0, 4–1, 5–2, 4–2)
A 3. HELYÉRT
Olaszország–Spanyolország 9–8
(2–2, 0–2, 3–1, 4–3)
DÖNTŐ
Montenegró–Görögország 7–12
(2–3, 1–4, 3–4, 1–1)

A végeredmény:1. Görögország, 2. Montenegró, 3. Olaszország, 4. Spanyolország, 5. Szerbia, 6. MAGYARORSZÁG, 7. Horvátország, 8. Franciaország

Az első három helyezett bejutott a világliga nyolcas döntőjébe, melyet június 26. és július 2. között rendeznek meg Tbilisziben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik