Férfi vízilabda: Vincze Balázs a bronzcsatával búcsúzik Szegedtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.10. 08:21
A ma kezdődő, az egyik csapat második sikeréig tartó Szeged–Honvéd férfi vízilabda bronzcsata lesz az utolsó párharca szegedi edzőként Vincze Balázsnak.

Ha rendeznének egy Szeged sérültek–Szeged egészségesek mérkőzést, biztosan a hiányzók nyernének, de nem feltétlenül azért, mert jobbak, hanem mert a jelenleg bevethető pólósok alig tesznek ki egy csapatot. Szivós Márton és Sánta Dániel már korábban kidőlt, de a lista bővül a napok óta infúzión „élő" Nagy Viktorral, a pénteken ujjtöréssel műtött Juhász Zsolttal, és akkor még nem beszéltünk a derekát fájlaló Molnár Tamásról meg a többiek kisebb nyűgjeiről. Ilyen körülmények között készül a Diapolo-Szeged a RacioNet-Honvéd elleni bronzcsatára, amely Vincze Balázs edző búcsúja lesz!

„Amikor tavaly decemberben a kupadöntő megnyerése után több vereség is becsúszott, eldöntöttem, ha nem jutunk bajnoki döntőbe, nem maradok – tudtuk meg Vincze Balázstól, aki tartja magát az elhatározásához. – Nem féltem attól, hogy esetleg munka nélküli edző leszek, korábban is volt már ilyen, a döntést pedig a jövőmtől függetlenül meghoztam volna."

Vincze nem marad kispad nélkül, még ha erről egyelőre nem is kívánt szólni. Az uszodában már jó ideje beszélik, hogy a OSC jelentősen megerősödhet – a Szeged kárára, a Szeged korábbi támogatójával.

Az edző mellett több játékost is csábít a fővárosi klub Csongrád megyéből, na meg a Szolnokra (Nagy Viktort, a Varga testvéreket, Madaras Norbertet és Tóth Mártont emlegetik), illetve Egerbe (Hosnyánszky Norbertről és Szivós Mártonról hallani) várható nagy nevek miatt esetleg létszámfelettivé pólósokra is lecsapna.

Szegeden sem tétlenkednek. Juhász György szakosztályvezető elmondta, várhatóan a jövő héten bejelentik az új névszponzort, és legalább négy-öt pólóst megtartanak. Vincze helyére segítője, Varga Péter az első számú jelölt, Molnár Tamás pedig szakmai igazgatóként dolgozhat tovább. A 2–6. helyre jó lehet a csapat, és a nemzetközi kupaszereplésről is egyeztetnek a támogatókkal.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik