Férfi vízi: új edzővel megkezdte a felkészülést a Miskolc

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 16:46
Új vezetőedző irányításával megkezdte a felkészülést a 2019–2020-as idényre a férfi ob I-ben szereplő MVLC Miskolci Vízilabda Club – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Hercsik István, a klub elnöke.

Az együttes az elmúlt idényben az 5. helyet szerezte meg a bajnokságban, így indulhat az Európa-kupában. Az ob I-ben a negyedik-ötödik hely elérése a cél – mondta az egyesület vezetője, aki közölte azt is: a négy év után távozó Sike József vezetőedző utódja Vidumanszky László lett.Vidumanszky László lett.

A 2018–2019-es idényt értékelve Hercsik István emlékeztetett arra, hogy a csapat a bajnokságban az 5., a Magyar Kupában a második helyet szerezte meg, az ob I MVP-je a montenegrói Szasa Misics lett.

Elmondta: két játékos távozik a klubtól; Alex Bowen a zágrábi Mladosthoz igazolt át, míg Szőke Szabolcs Szombathelyen folytatja. A helyükre szerződtették az olasz Edoardo Manzit a Posillipo Napolitól és a montenegrói Dimitrije Krijestoracsot a Primorac Kotortól.

A klubvezető azt is elmondta, hogy a csapat négy játékosa – Bedő Krisztián, Vadovics Viktor, Nagy Ádám és Csoma Kristóf – már meghívót kapott a felnőttválogatottba, Mizsei Márton az U20-as, Vismeg Zsombor az U16-17-es nemzeti együttest erősíti.

Az elnök szólt arról is, hogy augusztus 22–25-én Nagyváradon játszanak egy felkészülési tornán, a bajnokság szeptember 4-én kezdődik. Az Eurokupában szeptember 13-én játsszák az első mérkőzésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik