Férfi póló: Varga Dénes visszatér a magyar válogatottba

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.04. 21:56
null
Varga Dénesre (balra) is számíthat a nyáron a kapitány (Fotó: Földi D. Attila)
Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 16 játékost hívott meg a jövő heti háromnapos összetartásra, amelyen az olimpiai negyedik montenegróiakkal gyakorol majd együtt a csapat a Duna Arénában.

Januárban Szolnokon találkoztak a válogatott játékosok, majd februárban a Volvo-kupa keretében, így ez a mostani – melynek edzéseire péntektől vasárnapig kerül sor – már az idei harmadik összetartás lesz.

„A korábbiakhoz képest valamelyest szűkítettem a keretet, ezúttal 16 játékost hívtam meg – idézte a szakvezetőt a magyar szövetség honlapja. – Ennek az az oka, hogy ezeken az edzőmeccseken ideálisabbnak tartom a kisebb létszámot, nem kell sok játékosnak a parton ülnie."

Märcz Tamás hozzátette: az előző kerethez képest vannak hiányzók, akik jó teljesítményt nyújtottak, továbbra is a bő keret tagjai – így például Tóth Márton, Kovács Gergő, Fülöp Bence vagy Decker Attila –, de ezúttal nem gyakorolnak a többiekkel.

„A Volvo-kupáról betegség miatt hiányzó Salamon Ferenc viszont most csatlakozik hozzánk, őt is tudom játszatni ezeken az edzőmeccseken" – folytatta a szövetségi kapitány, aki azt is elmondta, hogy Varga Dénessel megállapodott, továbbra is szerepel a válogatottban.

„Most nem lesz ott a jövő heti keretben, de a nyár folyamán mindenképpen számíthatunk rá" – fogalmazott.

A riói olimpiai csapat kapitányáról a Volvo-kupa előtti sajtótájékoztatón azt mondta: még hezitál a válogatottbeli szereplést illetően.

A meghívottak
Kapusok: Lévai Márton (Debrecen), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik