Férfi vízilabda ob I: hetedszer bajnok a Szolnoki Dózsa

Vágólapra másolva!
2015.05.18. 20:13
null
A víz után a pezsgőben úsztak a Szolnok vízilabdázói a bajnoki cím megszerzése után (Fotó: Mészáros János)
A Szolnoki Dózsa a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte (13–7-re) az OSC-t, ezzel megnyerte a férfi vízilabda ob I-et. A Tisza-parti klub 1964 óta először, összesen hetedszer lett aranyérmes a magyar élvonalban.

 

A jelenlegi lebonyolítási rendszer bevezetése óta mindössze kétszer fordult elő, hogy egy csapat 0–2-ről a maga javára fordítsa a döntőbeli párharcot a férfi ob I-ben (2002-ben és 2006-ban is a Honvédnak sikerült ez a bravúr, mindkétszer a Vasassal szemben). Nemcsak a múlt eredményei miatt volt azonban csekély az OSC esélye, hanem a keretek erőssége miatt is.

Ebből az első két negyedben nem sok látszott, sőt! A fővárosiak 4–1-re is vezettek már, de a kétszer eredményes Tóth Márton vezérletével a szolnokiak egyenlítettek a nagyszünetig (5–5).

A fordulás után Varga Dénes emberelőnyös góljával először szerezték meg a vezetést a hazaiak, majd Vámos Márton is kihasznált egy fórt. Nagy Viktor ebben a negyedben nem kapott gólt, így a Szolnok 7–5-ös előnnyel várhatta a záró játékrészt.

Madaras Norbert és Varga Dénes újabb találata után már nem nagyon volt kérdés, hogy lesz-e bajnokavatás. Az utolsó percek már szolnoki örömjátékot hoztak – és fellazuló védekezést –, a Dózsa 13–7-re nyert, és történelme során hetedszer lett bajnok – 1964 óta először.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 13–7 (1–1, 4–4, 2–0, 6–2)
Szolnok, 1100
néző. Vezette: Molnár T., Kun
SZOLNOK: NAGY V. – Sz. Mitrovics, Jansik D., VARGA DÉNES 3, Mezei, MADARAS 2, Gocics 1. Csere: Varga Dániel, Kis G., M. Alekszics 1, VÁMOS 2, TÓTH M. 4, Hangay Z.
OSC: Bisztritsányi – Kovács Gábor, Gór-Nagy 1, Salamon 1, Decker Á., Drasko Brguljan 1, Graham. Csere: Varga V. (kapus), KAYES 2, Bátori, HEGEDÜS G. 2, Bundschuh, Juhász Zs., Szentesi
Gól – emberelőny: 8/4, ill. 8/1
Kiállítva (cserével, végleg): M. Alekszics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
CSEH SÁNDOR, a Szolnok edzője:
– A döntő első két mérkőzésén hiába győztünk simán, az OSC jó csapat. Tudtuk, ezúttal minden mindegy alapon nekünk ugrik majd. Nyilván az 1–4-es állás nem volt bekalkulálva, időt kellett kérni, és a negyed közben is igyekeztem eligazítani a fiúkat. A legfontosabb az volt, hogy ne essünk szét, és akkor majd eljön a mi időnk. Nagy teljesítmény, hogy a kupa után a bajnokságot is megnyertük, főleg, hogy veretlenül tettük.
VINCZE BALÁZS, az OSC edzője: – Kicsit jobban összeraktuk a védekezésünket, mint ahogy az eddigi mérkőzéseken sikerült, bár a végeredményen ez nem látszott. A negyedik negyedre azonban úgy fordulhattunk, hogy valós esélyünk volt a győzelemre. Nagyon örülök neki, hogy egyáltalán döntőt játszhattunk, de az emberben mindig van egyfajta csalódottság, ha valamit nem sikerül elérnie. Mégis azt mondom, reggeltől örülni is tudunk majd.


Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Szolnok javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik