Férfi vízilabda: íme, a budapesti vb-re készülő bő keret

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 12:32
null
Märcz Tamás 27 fős keretet hirdetett (Fotó: Dömötör Csaba)
Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a budapesti vizes világbajnokságra készülő bő keretét. A szakember május 25-én, 16 játékossal megkezdi a felkészülést, majd a Bajnokok Ligája-döntő után további 11 sportoló csatlakozik a csapathoz.

 

A FÉRFIVÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI BŐ KERETE
Kapusok:CsomaKristóf (Kaposvár),LévaiMárton (OSC),MizseiMárton (Vasas),SzakonyiDániel (FTC),VogelSoma (FTC)
Mezőnyjátékosok:AngyalDániel (Szolnok),BatiziBenedek (BVSC),BuriánGergely (OSC),CsacsovszkyErik (OSC),ErdélyiBalázs (Vasas),FeketeGergő (FTC),HáraiBalázs (OSC),JansikSzilárd (FTC),KonarikÁkos (Szolnok),ManherczKrisztián (OSC),MezeiTamás (Vasas),MolnárErik (FTC),NagyÁdám (Szolnok),NémetToni (FTC),PohlZoltán (FTC),SántaDániel (Szegedi),VadovicsViktor (Vasas),VargaDénes (FTC),VámosMárton (FTC),VigváriVendel (FTC),VigváriVince (OSC),ZalánkiGergő (Pro Recco – Olaszország)

A válogatott 33 nap múlva, Montenegró ellen nyitja a világbajnokságot. A hazai klubszezon szerdán ért véget (az FTC az OSC-t legyőzve ünnepelhetett ob I-es címet), ám a bajnokcsapat játékosaira június 2. és 4. között vár a Bajnokok Ligája nyolcas döntője Belgrádban. A felkészülés május 25-én kezdődik, a tíz érdekelt ferencvárosi játékos, illetveZalánkiGergőjúnius 8-án csatlakozik a nemzeti együtteshez – írja a hazai szövetség honlapja.

Az elmúlt években szűkebb kerettel dolgoztunk, ezúttal azonban a bővítést tartottam a legjobb megoldásnak – fogalmazott Märcz Tamás a waterpolo.hu-nak. – Már csak azért is, mert a felkészülés első hetében különleges lehetőség adódik, hiszen május 28-án és 30-án a BL-meccsekre készülő FTC-vel játszunk edzőmérkőzéseket, és ehhez megfelelő mennyiségű játékosra lesz szükség.”

A kapitány az első két hét tapasztalatai alapján szűkíti a keretet, az akkor megnevezett játékosoknak lesz esélyük kivívni helyüket a vb-csapatba. Tekintettel arra, hogy hivatalos mérkőzés nem szerepel a programban, az edzőmeccseknek és minden edzésnek felértékelődik a súlya:„A kanadai és a horvát válogatottal vannak lekötött közös edzéseink. Jelen helyzetben az a célunk, hogy a felkészülési kétkapuk során minél inkább meccsszerű körülményeket alakítsunk ki és minél gyorsabban csapattá formálódjunk a rövid rendelkezésre álló idő alatt” – zárta a szövetségi kapitány.

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
A magyar válogatott csoportmérkőzései
A-csoport
Június 21., kedd, 21.00:
Magyarország–Montenegró
Június 23., csütörtök, 21.00: Magyarország–Brazília
Június 25., szombat, 21.00: Magyarország–Grúzia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik