Férfi vízilabda: hét távozó mellett hat érkező az FTC-nél

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 14:27
null
Az FTC ob I-ben és a Magyar Kupában is megmutatná, hogy idehaza a legjobb csapattal rendelkezik (Fotó: Tumbász Hédi)
Hét távozó mellett hatan érkeztek a Ferencvárosba, amely a bajnokságban és a Magyar Kupában is megmutatná, hogy idehaza a legjobb csapattal rendelkezik.

 

Vasárnap délután hazaérkezett Belgrádból a BL-ezüstérmes FTC-Telekom, hétfőn pedig már be is jelentette a jövő évi keretét. Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök először az előző idényt értékelte, amely során mindhárom sorozatban döntőbe jutott a férficsapat.

„Ez önmagában jó eredmény, az érmek színének nem mindig örültünk, de a csapat kihozta magából azt, amit ebben az idényben lehetett – mondta Nyíri Zoltán. Rengeteg probléma akadt, emiatt a csapat nem tudta elvégezni a megszokott edzésmunkát, ez pedig hullámzást okozott. Ilyen körülmények között soha rosszabb idényünk ne legyen, a csapat méltón zárta le az idényt a BL-ezüstéremmel.”

FTC-Telekom 2021–2022

Érkezett: Luca Damonte (olasz; Telimar Palermo, olasz), Gábor Lőrinc (KSI SE), Danyiil Merkulov (orosz; Jug Dubrovnik, horvát), Molnár Erik (UVSE-Hunguest Hotels), Szakonyi Dániel (BVSC-Zugló MKB-Euroleasing), Nemanja Ubovics (szerb; Astralpool Sabadell, spanyol)

Távozott: Nicolas Constantin-Bicari (kanadai; ?), Janisz Fundulisz (görög; Olympiakosz, görög), Gárdonyi András (?), Nikola Jaksics (szerb; Novi Belgrád, szerb), Mezei Tamás, Sedlmayer Tamás (mindkettő A-Híd VasasPlaket), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz?)

Edző: Varga Zsolt

Az alelnök kitért a női csapatra is, amely négy évvel a szakosztály megalapítása után bronzérmes lett, amellett az utánpótlásban is egyre markánsabb. Itt változás lesz a következő idényben, a Béres Gergely, Gerendás György páros helyett az utóbbi egyedül irányítja a felnőttcsapatot.

Madaras Norbert szakosztályelnök a számára kedves utánpótlással kezdte, ezen a területen az a klub célja, hogy felnőjön a KSI, az UVSE és a BVSC mellé. A felnőttekről elmondta, nem emlékszik olyan két hétre, amikor teljes létszámmal edzhetett volna a csapat, ennek fényében egyértelműen pozitív a Magyra Kupa-győzelem, a bajnoki bronz és mindenek előtt a BL-ezüst.

„Örülök, hogy senki sem használta a csalódás szót – folytatta Varga Dénes csapatkapitány. – Én azonban csalódott voltam, amikor nem jutottunk be a bajnoki döntőbe, ahol egyébként jó esélyünk lett volna a győzelemre. Csalódottan és fáradtan érkeztünk a BL nyolcas döntőjére, ahol két jó meccset játszottunk, ezek emlékezetessé teszik az idényt. A végére felőrlődtünk, de már abban a pillanatban is úgy éreztem, hogy nyertünk egy ezüstöt.”

Ezt követően Madaras Norbert bejelentette a távozókat és az érkezőket. A három légiós távozik, közülük Nikola Jaksics a Novi Belgrádban, Janisz Fundulisz az Olympiakoszban folytatja, Nicolas-Constantin-Bicarinak még nem ismert az új klubja. Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás a Vasasba igazolt, távozik továbbá Gárdonyi András és Zalánki Gergő is – utóbbi a Pró Reccóval boronálta össze az olasz sajtó, ami egybecseng a saját információinkkal.

Centerposztra érkezett az OSC-ben is megfordult, szerb Nemanja Ubovics, kapásoldalon az orosz válogatott Danyiil Merkulov pótolja Funduliszt, az új balkezes pedig az olasz válogatott bő keretének tagja, Luca Damonte lesz. Kapusposztra a BVSC-ből jön Szakonyi Dániel, hangsúlyozottan nem Vogel Soma mögé, hanem mellé, a keret pedig két fiatallal lesz teljes. Gábor Lőrinc a KSI-ből, Molnár Erik az UVSE-ből csatlakozik a zöld-fehérekhez, róluk Madaras Norbert azt mondta, a magyar vízilabdázás nagy értékei, és nemcsak a Ferencvárosnak, hanem a magyar válogatottnak is fontos tagjai lehetnek hosszú távon, ehhez pedig minden segítséget megadnak nekik.

„Az idény közben is úgy éreztük, hogy szükség van a változásra, ez végül nagyobb mértékű lett, mint gondoltuk, de kellett a megújulás – mondta Madaras. Szeretnénk megmutatni, hogy a félig megújult csapattal is mi vagyunk legjobbak idehaza, a Bajnokok Ligájában pedig a porondon megjelenő új konkurencia ellenére is ott akarunk lenni a nyolcas döntőben, bár ezt sokkal nehezebb lesz elérni, mint eddig volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik