Férfi vízilabda Eb: a horvátok ellen játssza a döntőt a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 22:15
null
Fotó: Mirkó István
A házigazda horvát válogatott mindvégig kiélezett küzdelemben 11–10-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes olasz csapatot a Splitben zajló  vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csütörtök esti elődöntőjében.

 

Még el sem kezdődött a horvát–olasz elődöntő, amikor a telt házas Spaladium Arena közönsége eksztázisba került – aztán egészen a végső dudaszóig abban is maradt, a két együttes ugyanis fordulatos és színvonalas ütközetet vívott a döntőbe jutásért.

Alaposan bekezdtek a csapatok, az első négy támadás egyaránt góllal zárult, ám a folytatásban mindkét oldalon rendeződött a védekezés. Hatalmas csata zajlott a vízben, rengeteg kiállítással, az első negyedben négyszer szimpla, egyszer dupla fórban támadhatott a házigazda, amely 3–2-nél vezetett először, ám ellépni nem tudott riválisától. Sőt, Francesco Di Fulvio második góljával már az olaszok vezettek, ám Jerko Marinic Kragic vezérletével a nagyszünetre fordítottak a horvátok (6–5).

Ekkor már sejteni lehetett, hogy a végére marad a döntés, a két csapat ugyanis szinte minden mutatóban hasonlóan teljesített, s bár az olaszoknak a kipontozódások miatt egyetlen cseréjük maradt a záró negyedre, a Ferencvárost erősítő Luca Damonte góljával 9–9-nél így is utolérték ellenfelüket. Az utolsó szó a védekezésben és támadásban is vezérként játszó Konsztantyin Harkové volt, az idegőrlő hajrát pedig jobban bírták a horvátok, így 11–10-es győzelmükkel bejutottak az Eb-döntőbe, ahol a címvédő magyar válogatott vár rájuk.

VÍZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPLIT
ELŐDÖNTŐ
Horvátország–Olaszország 11–10
(3–2, 3–3, 3–3, 2–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik