Férfi vízi BL: szoros meccsen kapott ki az FTC, kiütötték az OSC-t

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 21:48
null
Berlinben nem jött össze a fordítás a Fradinak (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros 11–10-es vereséget szenvedett a Spandau Berlin otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A B-csoport másik magyar érdekeltségű meccsén az OSC Újbuda 14–6-ra kikapott az olasz Bresciától.

 

Három fontos alapembere, Jansik Szilárd, Vogel Soma és Luca Damonte nélkül ugrott a medencébe Berlinben a magyar bajnok – számol be a mérkőzésről a fradi.hu.

Első támadásából megszerezte a vezetést a magyar együttes – Argiropulosz-Kakanakisz értékesített egy büntetőt –, amelyre három találattal válaszolt a Spandau. A korai rövidzárlat után Nagy Ádám kétszer lőtt gólt lóbálás után, majd az első zöld-fehér gólt jegyző görög légiós is bevette Baksa László kapuját, de az utolsó szó a németeké lett, így ők zárták előnyben az első felvonást.

A második negyedben két gólt szerzett és fordított Varga Zsolt együttese, de a berliniek egy perc alatt lőttek kettőt – hazai előnnyel fordultak a csapatok. A harmadik játékrészben három gólváltást láthattunk – mindhárom alkalommal a Spandau villant meg először, így a döntés a záró negyedre maradt. A negyedik felvonásban Sepelev góljára két magyar találat volt a válasz, de ezúttal az orosz légiós volt az, aki a döntő gólt jegyezve újra megvillant – kisebb meglepetésre a Spandau lett a végletekig kiélezett meccs győztese.

A betegségek által megtizedelt OSC nem jelentett komoly akadályt olasz ellenfelének. Csacsovszky Erik ugyan az ötödik percben még tudott egyenlíteni (Di Somma szerezte a Brescia találatát), de ezt követően csak az eredmény után tudott úszni Varga Dániel csapata. A hazai együttesben a Vapenski, Di Somma, Iodice trió fejenként három góllal terhelte Lévai Márton, illetve később Bisztritsányi Dávid hálóját, míg az OSC-ben Burián volt képes egynél több gólt (kettőt) szerezni – a 14–6-os olasz siker a körülményeket ismerve igazságos eredmények mondható.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Spandau Berlin (német)–FTC-Telekom Waterpolo 11–10 (4–3, 2–2, 3–3, 2–2)
Berlin. V:
Gómez (spanyol), Rakovics (szerb)
SPANDAU:
BAKSA L. – Prioteasa, HOLOD 3, SEPELEV 4, Strelezkij 1, Marziali 1, BOZIC 1. Csere: Tkac 1, Mateo Cuk, Restovic, Chiru, Gbadamassi. Edző: Kehajasz Athanasziosz
FTC:
SZAKONYI – ARGIROPULOSZ 4, Nagy Ádám 1, Varga Dénes 1, Molnár E., Vadovics V. 1, Pohl. Csere: Merkulov, Ubovics 1, Német T., FEKETE G. 2, Vigvári Vendel. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 13/6. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1. Kipontozódott: Gbadamassi (22. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Elöl és hátul is rengeteg hibával játszottunk, nem voltunk kellően élesek, de így is meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Nem működtek a begyakorolt figurák, csak keveset tudtunk megvalósítani az elképzeléseinkből, ezért pont nélkül maradtunk. Sérülések nehezítik a dolgunkat, Jansik Szilárdnak pedig megfázásos tünetei vannak, ezért nem volt a keretben.

Brescia (olasz)–Genesys OSC Újbuda 14–6 (4–2, 3–1, 3–1, 4–2)
Brescia, 800
néző. V: Miskovics (montenegrói), Alexandrescu (román)
BRESCIA:
TESANOVICS – Alesiani, Luongo 1, Dolce 1, Lazics, Harkov, DI SOMMA 3. Csere: Gianazza 1, VAPENSZKI 3, RENZUTO 3, Ch. Presciutti 1, Gitto 1. Edző: Alessandro Bovo
OSC: Lévai – Angyal, Manhercz K., Várnai 1, Aranyi M., Burián 2, Vigvári Vince. Csere: Bisztritsányi (kapus), Bundschuh 1, Csacsovszky E. 1, Dala D. 1, Szűcs M. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 14/5. Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1. Kipontozódott: Csacsovszky E. (21. p.), Harkov (25. p.), Gitto (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Bovo: – Sosem könnyű a karácsonyi szünet utáni első mérkőzés, ám ezúttal sok játékosomnak jót tett a hosszabb pihenő. Elégedett vagyok a védekezésünkkel, az eredménnyel és a mutatott játékkal is.
Varga Dániel: – A játék minden szegmensében gondot okozott nekünk a Brescia, elsősorban a lefordulásokat nem tudtuk megoldani. Három kulcsjátékosunk nélkül érkeztünk, csapatom fele beteg volt a mérkőzés előtt, nyilván nem vagyok elégedett az eredménnyel, de ezúttal közel játszottunk a jelenlegi maximumunkhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik