Férfi vízilabda BL: sima győzelemmel négy között a Ferencváros

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 17:01
null
Janisz Fundulisz négy gólt szerzett (Fotó: MTI)
A címvédő Ferencváros 14–6-ra nyert a francia CN Marseille ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki negyeddöntőjében. Az elődöntőben az olasz Brescia lesz az FTC ellenfele.

 

„VOLT RAJTUNK NÉMI NYOMÁS”
Janisz FUNDULISZ, az FTC szélsője: – Esélyesként volt rajtunk némi nyomás, de miután jól védekeztünk emberhátrányban, és lőttünk néhány könnyű gólt, lekerült rólunk a teher. Elhúztunk öt-hat góllal, és onnantól kezdve egészen a végéig irányítottuk a mérkőzést, köszönhetően a tapasztaltságunknak. Pénteken rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, de akkor is nyerni akarunk.

Igor KOVACEVIC, a Marseille szélsője: – A Ferencvárosnak sokkal nagyobb tapasztalata van abban, hogy kezelje ezeket a kiélezett mérkőzéseket, nekünk tanulnunk kell ebből az összecsapásból. Az ellenfelünk sokkal jobban kezdte a mérkőzést, mi pedig nem tudtuk tartani vele a lépést. Ezzel együtt mi már azzal elértük a célunkat, hogy itt vagyunk a nyolcas döntőben, minden más csak ráadás.

Védekezésben és támadásban is összeszedett játékot mutatott be Varga Zsolt együttese, amely sorra védekezte ki a labda nélküli kiállításokból a franciák számára könnyedén megítélt emberelőnyöket. Támadásban a zöld-fehérek tökéletesen használták ki a fórokat, így a találkozó gyakorlatilag két negyed után eldőlt (7–1).

A zöld-fehérek a harmadik negyed végén engedtek kicsit a szorításból, ekkor a délszláv klasszisokkal is felálló franciák hat gólra jöttek fel (10–4).

Az utolsó felvonás a papírformának megfelelően „csordogált le”, a Ferencváros sima győzelmet aratott (14–6).

A magyar csapat – amely az ob I-ben ebben az idényben csak harmadik lett – a négy között az olasz Bresciával találkozik, amely 12–10-re legyőzte a horvát Jug Dubrovnikot.

Az FTC és a Brescia a mostani idény csoportkörében kétszer találkozott egymással, az olaszok a Duna Arénában előbb 10–7-re, majd 9–6-ra nyertek.

A pénteki elődöntő 20.30 órakor kezdődik.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCAS DÖNTŐ, BELGRÁD
NEGYEDDÖNTŐ
FTC-TELEKOM–CN MARSEILLE (francia) 14–6 (3–0, 4–1, 3–3, 4–2)
Belgrád,
zárt kapuk mögött. Vezette: Alexandrescu (román), Vojevogyin (orosz)
FTC: VOGEL SOMA – JANSIK SZ. 1, Varga Dénes, Jaksics, CONSTANTIN-BICARI 2, VÁMOS 3, Sedlmayer. Csere: Vigvári Vendel 2, ZALÁNKI 2, Mezei, FUNDULISZ 4, Fekete G. Edző: Varga Zsolt
MARSEILLE: Lazovics – I. Kovacevic 1, Prlainovics 1, Vukicevic 2, Verneux, Crousillat, Vanpeperstraete. Csere: Hovhannisyan (kapus), Csucskovics, Szpaics, Izdinsky, Marion-Verneux 1, Camarasa 1. Edző: Milos Scsepanovics
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 15/3
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: Csucskovics (18. p.), Fekete G. (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, nagyszerű munkát végeztek! A védekezésünk közel volt a tökéleteshez, és ha a védekezés rendben van, akkor támadásban is magabiztosabbak vagyunk, márpedig ezúttal ez történt. Ekkora különbség nincs a két csapat között, egyszerűen rossz napja volt az ellenfélnek, persze némi közünk nekünk is volt ahhoz, hogy ez így történt.
Milos Scsepanovics: – Ennél mindenki többre számított tőlünk, de ne felejtsük el, hogy a címvédő ellen játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, kialakítottuk a helyzeteinket, majd el is hibáztuk őket. Ezzel egy időben a Ferencváros eredményesen támadott, mi pedig nem tudtunk nyugodtak maradni úgy, hogy közben egyre nőtt a különbség. Azért próbáltuk a saját játékunkat játszani, és láttam is jó megoldásokat.

További eredmények
Pro Recco (olasz)–Hannover (német) 16–9 (5–2, 4–3, 1–2, 6–2)
Brescia (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 12–10
(3–2, 3–3, 3–3, 3–2)
Barceloneta (spanyol)–Olympiakosz (görög) 22–9 (6–0, 7–2, 6–3, 3–4)

A pénteki program
Elődöntő
18.00:
Pro Recco–CN Barceloneta
20.30: FTC-Telekom Waterpolo–AN Brescia
Az 5. helyért
13.00:
Hannover–Olympiakosz
15.30: Marseille–Jug Dubrovnik

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik